Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pongrácz Rosé-varsin mainio alkumalja

Kuva:Alko.fi
Pongrázin tilan kuohuviinejä on hehkutettu viime aikoina sekä lehdissä että blogeissa. Eilen korkkaamme rosé vastasi positiiviseen hehkutukseen mainiosti ja viini yllätti meidät positiivisesti sekä hinnallaan että maullaan. Alkon valikoimassa ei kauheasti ole laadukkaita etelä-afrikkalaisia kuohuviinejä, mutta Pongrázin tilan tuotteilla on osuttu kyllä varsinaiseen kultasuoneen. Sekä talon Méthode Cap Classique brut että edellä mainittu rose ovat molemmat miellyttäviä kuplivia viinejä.

Rosé Pongráz on valmistettu Pinot Noir- ja Chardonnay rypäleistä perinteisellä samppanjamenetelmä, jota etelä-afrikkalaiset kutsuvat nimellä Methode Cap Classique.

Lasissa viinin väri on kauniin tummahkon lohenpunaisen värinen. Tuoksu on mansikkainen, karpaloinen ja punaherukkainen. Tuoksussa on myös miellyttävän paahteinen aromi, joka täydentää marjaisaa tuoksua mukavasti. Suussa marja-aromi pysyy etulinjassa, eikä horju hetkeäkään viinin valuessa Kitalaen kautta nieluun. Aavistus paahdettua liittyy mukaan Jälkimaussa. Puolukkamehun raikkaus on tämän viinin viehätys, hapot ja melko täyteläinen marjaisa suutuntuma muodostavat miellyttävän yhdistelmän. Mousse on voimakas paremmin kuin ylen hienostunut, mutta tässä suoraviivaisen marjaisassa viinissä sitä ei lasketa miinukseksi.

Viiniä ei ole tarkoitettu tuntikausien meditaatiomietiskelyyn, vaan kyseessä on oivasti raikkaaksi alkumaljaksi sopiva rose-kuohuva.  Tarkoitukseensa alkumaljaksi oivallinen, mutta toimii myös pienten syötävien kanssa mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti