Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Viinibloggaajien illallinen: viinejä, ruokaa ja loistavia ihmisiä

8.3. lauantaina järjestettiin viinibloggareiden tapaaminen Helsingissä. Idea toistuvista tapaamisista syntyi saman porukan pikkujouluissa, ja tämä oli ensimmäinen jatko-osa.

Tilaisuus järjestettiin Ceesta shop:n tiloissa töölöntorinkadulla. Paikka ei olisi voinut olla sopivampi, liiketila täynnä upeita herkkuja ja laadukkaita viinilaseja. Illallisesta vastasivat WomenMenWinen Miikka ja Toni. Ruuista ei voi sanoa pahaa sanaa, taso pysyi hyvänä koko illan vaikka keittiö maisteli kaikki viinit muun porukan mukana. Merkki todellisesta ammattitaidosta !

Homma toimi niin, että kukin paikalla olleista bloggareista oli valinnut viinin, jolle WMW:n pojat olivat suunnitelleet annoksen. Herrat tosin ohjailivat hieman valintoja, kun 15 punaviinin maistaminen alkoi häämöttää. Myöhässä viininsä ilmoittaneet siis toivat valkkareita ja kuohuvia, mutta muutoin valinta oli vapaa. Yhden annoksen kanssa maistettiin ähkyn välttämiseksi useampaa viiniä, jolloin päästiin myös arvioimaan mikä yhdistelmä toimi parhaiten.

Itse veimme mukanamme monesti kehumaamme samppanjaa, Maurice Lassallen Blanc de Blancs 2002:a. Tämä Chigny-Les- Roses:n kylästä Montagne de Reims:n alueelta tuleva samppis on jo hyvin ikääntynyt. Tuoksu on vahvasti voinen ja paahtoleipäinen sekä mineraalinen*. Hedelmäpuolella tuoksu oli lähinnä persikka-päärynäakselilla. Maku on säilynyt raikkaana, kuplat ovat pienet ja pirteät. Teräksisyyttä maussa ei ole, alkutuntuma on hedelmäisen hapokas ja raikas, jälkimaku pitkähkö ja briossisen paahteinen. Harmi vain, että vuosikerta -02 on loppu viinimestareilta. Täytyy varmaan tilata testiin vuosikerta -08.


Viini tarjottiin kauniin, sormin syötävän amusen kanssa. Paahdetun maa-artisokan päälle oli koottu erityisrasvaista hapankermaa ja siianmätiä, ja nälänherättäjänä tämä toimi mahtavasti. Myös viini toimi mielestämme hienosti annoksen kanssa: Raikkaat hapot puhdistivat suun hapankerman raskaan ja täyteläisen suuntäyttävyyden jälkeen, ja mineraalisuus toimi yhteen mädin kanssa hienosti. Paahteisuus sai tukea paahdetusta maa-artisokasta, jonka rakenne oli muuten yksi parhaista koskaan ! Viinin hedelmä toi oman lisänsä makupaletille, ja kokonaisuus oli enemmän kuin osiensa summa.

Ateria jatkui myöhään iltaan, ja ilta jatkui vielä myöhempään kuin ateria. Lassallen jälkeen seuraava viini oli Blanc de Blancsin tuoma ei-samppis! Jos haluat tietää lisää menusta, niin kurkkaa WMW:n poikien blogin puolelle.

*Jossakin vaiheessa todettiin, että mineraalisuus on vain sosiaalinen konstruktio eikä todellinen asia, joten  se siitä. Never again.

Harvinaisen monipuolinen kattaus maistettuja viinejä yhden illan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti