Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 17. maaliskuuta 2014

Minä suojelen sinua kaikelta

Suomessa tuhannet ihmiset saavat lonkkamurtuman vuosittain. Tämä johtaa etenkin ikäntyneillä hyvin usein pitkään sairaalahoitoon, kunnon romahtamiseen ja jopa kuolemaan. Suuri osa lonkkamurtumista voitaisiin välttää, jos hallitus säätäisi lain jonka mukaan liukkaalla on kaikkien ihmisten sakon uhalla käytettävä liukuesteitä kenkiensä pohjissa. Kunnat säästäisivät satoja tuhansia elleivät miljoonia euroja vuosittain. Toimeen siis!

Joka vuosi etenkin joulun alla sattuu asuntopaloja johtuen holtittomasta kynttilöiden polttamisesta. Kynttilät eivät enää ole sähkövalon ihmeellisenä aikana välttmättömiä, joten kiellettäköön kaikki tyynni.

Tulisijat aiheuttavat myös tuskaa ja kärsimystä. Lähes vuosittain kuullaan uutisia häkämyrkytykseen kuolleista. Lisäksi taajama-alueilla tulisijat aiheuttavat sairastumisia levittämällä pienhiukkasia ulkoilmaan. Lämmityksen järjestämiseen löytyy nykyään paljon turvallisempia vaihtoehtoja kuten ilmalämpöpumput, sähkö ja kaukolämpö. Tulisijat pannaan siis heti, kiitos.

Myös melanooma on valtaisa vitsaus, jonka ilmaantuvuutta hallitus voisi helposti vähentää säätämällä lyhythihaiset vaatteet kieltävän lain. Mieluusti jo ensi kesäksi, kiitos.

Ilotulitteet aiheuttavat silmävammoja joka vuosi. Turha hössötys suojalalseista voidaan lopettaa, kielletään vain ilotulitteet kokonaan.

Yksinäisillä ihmisillä on enemmän mielenterveysongelmia kuin parisuhteessa elävillä. Perustettakoon  politiikkaohjelma pariutumisen edistämiseksi. Ihmisiä tulee valistaa sinkkuuden vaaroista tiedotuskampanjoilla, ja pariutumiseen voidaan painostaa esimerkiksi sinkkuverolla. Valtion rahoittamiin vuokrataloihin ei sitten yksiöitä rakenneta. Myöskään pakollisia pariutumisleirejä ei kannata sulkea pois keinovalikoimasta, jos valistus ei pure.

Punaisen lihan liiallinen syönti lisää toditetusti valtimotauteja ja suolistosyöpiä. Perustettakoon valtion lihamonopoli, joka säätelee saatavuutta myyntiaikoja ja valikoimaa rajoittamalla. Haittaverolla voidaan myös tehokkaasti ehkäistä liiallista kulutusta, sillä lihan säilyttäminen ei helposti onnistu eikä matkustajatuonti siten muodosta uhkaa valtion lihaverotuloille.

Suola on vieläkin suurempi paha. Verenpainetauti on valtava ongelma, 10 % suomalaisista käyttää verenpainelääkitystä. Terveenä pysyäkseen ihminen tarvitsee vain pienen rippusen suolaa, jonka saa varmasti lisäämättä suolaa ruokaan. Minkä ihmeen takia tätä myrkkyä saa myydä tavallisessa kaupassa? Ja perjantaisinkin yhdeksään saakka?

Sokeri menee ihan samaan syssyyn. Ei muuta kuin Solkoon, kortille ja haittaverolle molemmat.

Elämä on kaikin puolin hiton vaarallista. Kaikissa terveystutkimuksissa kuolleisuus on 100%, jos seuranta on riittävän pitkä. Tällä perusteella siis, kielletään vittu kaikki.

Ei mulla muuta.

-heikki-

3 kommenttia: