Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 20. joulukuuta 2012

Viikon valinta: Salice salentino nero riserva 2009

Kuva:alko.fi
Alunperin ostimme pullon neroa Alkosta, jotta jatkaisimme omatekemää glögiä kyseisellä viinillä. Jouduimme kuitenkin ostamaan glögin jatkoksi toisen pullon, koska ensimmäinen pullo nautittiin ihan muuten vaan pastan kanssa. Edellisen kerran olemme juoneet kyseisestä viinistä vuosikertoja 2006 ja 2007 ja kummatkin vuosikerrat olivat mielestämme oikein onnistuneita. Viini on tehty Italian omista rypäleistä Negroamarosta ja Malvasia Nerasta,  ja viini tulee Apualian maakunnasta.

Viinin tuoksussa oli tummia marjoja, kirsikkaa ja vaniljaa. Maku seurailee hyvin tuoksua ja 2009 vuosikerta on edelleen keskitäyteläinen ja pehmeä seurusteluviini, joka sopii hyvin italialaisille ruuille, kuten tomaattisille pastoille ja pizzan kanssa nautittavaksi. Hinta-laatusuhteelta(7.99€) viini on edelleeen löytö, joka kannattaa pitää mielessä, kun etsii mukavaa seurusteluviiniä Italiasta.

-katri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti