Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 3. joulukuuta 2012

Viikonlopun viini: Cabeca de toiro 2008

Tämä Portugalin Tejo:n (entinen Allentejo) viinialueelta tuleva häränpää-viini valikoitui maistettavaksi alkon uutuuksien listalta. Valintakriteerinä oli punaisuus ja kohtalainen täyteläisyys, ja Portugalista ajattelin saavani totuttuun tapaan mielenkiintoista viiniä sopuhintaan.  Kansainvälisten nettiviinikauppojen selaaminen jälkikäteen toisn hieroi hieman suolaa haavoihin, alkon hinta on 14 € paikkeilla, keskihinta edellä mainitiussa nettikaupoissa 5€ ympärillä. Valtio ottaa toki omansa veroina, mutta silti jää kohtalaiset kuljetuskustannukset ja katteet... Eipä muuta kuin noustaan Zorron yöstä ja tilataan jatkossa netistä.

Viini on väriltään purppurainen. Rypäleinä tässä Touriga nacional ja Castelao 50/50-blendinä. Tuoksussa on kypsiä punaisia marjoja ja hedelmiä, kukkaisuutta sekä mausteita ja suklaankin vivahdetta. Maku jatkaa tuoksua hyvin, tanniinit ovat melko pehmoiset, mutta kantavat viiniä pitkähköön, melko mausteiseen jälkimakuun. Viini mennee hyvin pihvin tai kovempien juustojen seurassa, mutta hyvä oli lumen ulkona pyryttäessä myös sellaisenaan.

Kokonaisuutena viini oli varsin mukiinmenevä, mutta ei kuitenkaan aivan hintansa arvoinen. Muutama muu lähes yhtä hyvä portugalilainen irtoaa Alkosta lähes viitosen halvemmalla.

-heikki-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti