Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 17. heinäkuuta 2012

Viikon valinta: Arcaffe Roma

Jotta blogi pysyisi mielenkiintoisena, olemme ajattelleet aloittaa blogissa uuden palstan, jonka ideana on esitellä viikoittain henkilökohtaisia suosikkejamme ruuan, viinin ja kulinaaristen elämysten parista. Viikon valinnassa voi olla kysymys hyvästä ravintolasta, kahvista, juustosta, ruoka-viiniparista tai jostakin ihan muusta, mutta tarkoitus olisi pysyä kuitenkin kulinaarisissa nautinnoissa. Uutta projektia pukkaa siksi, että emme halua rajoittua vaan viiniin vaan kertoa löytämistämme mahtavista luottotuotteista/uutuksista myös muille.

Kuva: Delico.nu
Ensimmäisenä viikon valintana on joka-aamuinen elämän eliksiiri kahvi. Meidän perheessämme kahvit valmistetaan nykyään vajaa 5 vuotta sitten ostetulla 6 kupin mutteripannulla. Pavut olemme tämän kesän aikana jauhaneet itse vanhalla Peugeot-myllyllä annos kerrallaan. Olemme huomanneet, että eihän siinä niin suuri vaiva olekkaan ja kahvi maistuu huomattavasti paremmalta. Kahvipavut ostamme yleensä Tampereen omasta kulinaarien kehdosta keittiöelämästä, jota ilman me=kulinarisnobit emme enää osaisi elää. Iso kiitos Maijastiina Ovaskalle tinkimättömästä työstä upeiden tuotteiden eteen. Viimeisin suosikki kahveista on ollut jo vuonna 1895 perustetun Arcaffen Roma-blend, jota on tehty jo vuodesta 1926. Arcaffen ovat perustaneet veljekset Luigi ja Antonio Meschini ja yritys on edelleen suvun omistuksessa viidennessä sukupolvessa.
Roma valmistetaan kokonaan Arabica-kahvipavusta ja pavut tulevat Intiasta, Etiopiasta, Brasiliasta ja Keski-Amerikasta.
Kyseinen sekoitus on firman vanhin, jota on tehty jo vuosikymmeniä. Kahvista tulee uskomattoman pehmeää, vaikka mutterin pakkaa niin täyteen että naapuritkin heräilee ylipaineventtiilin vihellykseen. Kahvissa ei ole kitkeryyttä juuri nimeksikään. Tätä kun aamulla pannun siemailee, niin lähtee päivä käyntiin. Kokeilkaa, jäätte koukkuun.

-Kupla ja Tanniini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti