Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 10. heinäkuuta 2012

Alkon makuhaku


Selailin huvikseni alkon uutuuksia, ja samalla törmäsin uuteen lajitteluperusteeseen, makutyyppiin. En ole itse alla olevia viinejä maistanut. Tiedän toki, että Bordeaux:ssa eri tilojen viinit ovat varsin erilaisia. Kaksi viiniä, sama vuosikerta, samat sekoitesuhteet, sama AC. Arvatkaa kumpi on kumpi. Ja kaiken kaikkiaan, onko 2008 Saint-Estèpe kehittynyt?

Täytynee maistaa, joskin mieluummin odottaisin 10 vuotta...

Domaines Audoy, AC Saint-Estèphe  MERLOT (45 %), CABERNET SAUVIGNON (55 %). 2008

Keskitäyteläinen, tanniininen, herukkainen, kirsikkainen, hennon mokkainen, mausteinen, tasapainoinen
Château Phélan Ségur, AC Saint-Estèphe  CABERNET SAUVIGNON (55 %), MERLOT (45 %). 2008

Täyteläinen, erittäin tanniininen, hapokas, tummakirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, kevyen mokkainen, tamminen


3 kommenttia:

 1. En kyllä suosittelisi kokeilemaan kumpaakaan. Vuosikerta ei vaikuttaisi olevan erityisen onnistunut kummankaan tuottajan osalta. Sääli että Alkoon ajautuu turhan usein näitä "off" vuosikertoja vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
 2. Puhut asiaa Ville. Sääli, että Alkon valikoima on välillä todella mielenkiintoinen, mutta off-vuosikerrat on halvempia. Onhan se jo aikaisemmin todettu, että hyville ja aavistuksen verran kalliimmille vuosikerroille ei ole ns.isoa kysyntää Alkossa.

  VastaaPoista
 3. Juu eipä tulisi mieleenkään, etenkin kun kaapissa on saman AC:n kahta seuraavaa, huipuksi haukuttua vuosikertaa kypsymässä reilu parikymmentä pulloa. Ja tosiaan saavatkin kypsyä sen kymmenisen vuotta.

  Perusvalikoimaansa alko hankkii vain viinejä, joita on mahdollista saada massoille kaupaksi. Ja nämä ovat siinä hintaluokassa, että sellainen jolle bordeaux-brändi merkitsee enemmän kuin maku, voivat kyseistä tuotetta vapaasti hankkia. Lähinnä tuossa makutyyppi-asiassa ihmetytti siis se, että joku voi sanoa 4v bordeaux:a kehittyneeksi...

  VastaaPoista