Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Maailman ympäri Chilessä: Milhojas con dulce de leche

Chileläinen jälkiruokareseptiikka toimii googlettamisen perusteella seuraavasti:
1. Otetaan klassinen jälkiruokaresepti
2. Lisätään kondensoidusta maidosta keitettyä karamellia eli dulce de leceä


Tämä milhojas-kakku oli helppo ja nopea tehdä, kun oikaisimme taikinassa käyttämällä valmista filotaikinaa (kaupan pakkasesta). Raaka-aineita ei ole montaa, mutta yksinkertainen onkin monesti parasta! Tuunasimme alkuperäistä reseptiä vain aavistuksen lisäämällä karamelliin hieman paseerattua mustamarja-aroniaa tuomaan twistiä.

Tarvitset:

filotaikinaa
50 g voita
1 prk kondensoitua maitoa
1 dl aronioita
tomusokeria

Laita uuni 225. Aloita sitten keittämällä kondensoitua maitoa kasaan maltillisella lämmöllä hetkinen, jotta se hieman tiivistyy ja pysyy paremmin kakun välissä (haihduta noin kolmannes. Kondessimaito palaa erittäin helposti pohjaan). Samalla paseeraa aroniat. Tämä onnistuu helpoiten, kun kuumennat marjoja mikrossa täydellä teholla muutaman minuutin niin että mehu irtoaa. Lisää pari ruokalusikallista paseerattua aroniaa maitosiirappiin. Laita jäähtymään.
Levitä filotaikinasta leivinpaperin kokoinen levy pellille. Voitele sulatetulla voilla, laita toinen arkki päälle, voitele taas ja lisää vielä yksi arkki ja voitele pinta. Leikkaa terävällä veitselle levy kuuteen yhtä suureen suorakaiteen muotoiseen palaan.  Laita uuniin. Ohuet filotaikinalevyt paistuvat kultaisiksi ja rapeiksi aivan muutamassa minuutissa ja palavat varsin nopsasti. Nosta filolevyt jäähtymään hetkeksi. Kokoa sitten kakku: Nosta tarjoiluastialle ensin filolevy, lusikoi sitten päälle maitokaramellia. Lisää seuraava levy ja jälleen karamellia. Toista, kunnes päälimmäiseksi tulee taikinalevu. Sihtaa päälle tomusokeria ja nauti!

Alkon tilausvalikoimasta löytyy yksi chileläinen jälkiruokaviini, joten suosituksen valinta ei ole vaikea! Sattumalta tämä on runsashappoinen riesling vendimia tardia eli köynnöksessä roikkuessaan kuivuneista rypäleistä valmistettu makea viini. Tämä Torresin Nectaria, makea riesling sopii tälle erittäin runsaalle kakulle hyvin. Jos et jaksa tilata, voit valita vaikkapa vakiovalikoimaan kuuluvan Lenz Moserin TBA-rieslingin Itävallasta !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti