Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 10. lokakuuta 2017

Blossa 2017: Eksoottista lämpöä räntäsateeseen.


kuva: alko
Seuraava on kirjoitettu näytepullon perusteella.

Blossa-glögistä on lanseerattu vuodesta 2011 alkaen joka vuosi uusi kausimaku, ja näitä olemme aiemminkin maistelleet. Saimme jälleen Altialta näytteenä uuden vuosikertablossan, joka on nyt saatavissa Alkoista. Blossa 17:n makumaailma ammentaa vaikutteensa Intiasta. Tämä on sikäli luontevaa, että tyypilliset glögin mausteet neilikka, inkivääri, kaardemumma ja kaneli ovat kaikki osa intialaista ruokaperinnettä. Vuosikertablossaan on kuitenkin saatu lisää eksoottista twistiä voimakkaasti mangoisella pohjaviinillä.

Mangon aromi on ensi nuuhkaisusta alkaen dominoiva, taustalla tuoksuvat inkivääri ja neilikka. Tuottajan tietojen mukaan mukana on juustokiminaa ja chiliä, mutta näitä emme spontaanisti pystyneet aromimaailmasta tunnistamaan. Tuoksu on sikäli hillitty, etä lämpimänäkään alkoholin ja mausteiden aromit eivät hyökkää nenään.
Maussa mausteet ja alkoholi luovat lämmittävän tunnun. Verrattuna perinteiseen runsaan mausteiseen punaviiniblossaan jälkimaussa varsin vähän katkeruutta. Ei niin paljoa sokeria kuin perusblossassa, mangoaromi kuitenkin tuo makeuden tuntua.

Mielestämme Blossa 17 on kohtalaisen onnistunut: Se ei ole glögi sanan perinteisessä mielessä, mutta  kylmän syyspäivän illan lämmittävänä juomana tämä toimii oikein hyvin. Sekoituksen on tarkoitus viedä mielikuvat Intiaan, ja siinä mangon ja mausteiden yhdistelmä onnistuukin varsin hyvin: Aromimaailma on eksoottinen ja muistuttaa lämmöstä kylmän syksyn keskellä. Pullon design on myös hyvin piristävä putoilevia lehtiä ja tihkusadetta ikkunasta katsellessa. Nyt maistettu pullo oli saatu näytteenä, mutta toinen tulee varmasti vielä ennen joulua hankittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti