Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 15. elokuuta 2016

La Guinardera Vi de la Vila Gratallops

Hiljan manasimme että hyviä viinejä tulee harvoin vastaan. Nyt onni on kääntynyt ja viikon sisällä olemme maistaneet pariakin hyvää viiniä. Toinen niistä on joltain taannoiselta Prioratin matkalta mukaan tarttunut La Guinardera Gratallopsin kylästä. Viinin tuottaja on Celler Balaguer i Cabré, ja kyseessä on talon ensimmäinen viini, joka tuotetaan Guinarderan 2 hehtaarin tarhan rypäleistä. Tarha sijaitsee 350 metrin korkeudessa. Viini on puhdas garnacha, ja sitä on kypsytetty 2. kierroksen tammittynnyreissä vuosi.

Viini on granaatinpunainen, rusehtaa aavistuksen reunalta. Sen tuoksussa on Prioratille ominaisia  tummia marjoja kuten suklaakirsikkaa sekä luumuisuutta. Toisaalta siinä on myös balsamisuutta, joka puhunee kevyestä volatiilista haposta. Lämmityään hieman viini nostaa itsestään myös mausteisempia, kaneliin vivahtavia nuotteja. Tässä vuosikerrassa 2006 alkaa lisäksi olla vanhan viinin tallintakaisuutta. Suutuntuma on yllättävänkin napakan hapokas. Hedelmä-aromit jäävät suussa hieman taaemmaksi ja päänäyttämön ottaa klassinen Prioratin kivisyys, joka on lähes käsinkosketeltava aistimus.

Tämä viini muistutti jälleen, mistä Prioratin viineissä on kysymys. Loistava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti