Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 1. elokuuta 2016

Champagne Clément Perseval Premier Cru Chamery

Clement Perseval on Montagne de Reimsin alueen pohjoisosassa sijaitseva pientuottaja, joka viljelee reilun 3 hehtaarin palstoja Chameryn kylässä. Tila on toiminut jo pitkään, mutta vasta nykyisen sukupolven aikana eri palstojen potentiaali on alettu tiedostaa. Nykyisin talo tuottaa kolmea eri viiniä: Korkeimmalla kukkuloilla viljellään chardonnayta kalkkisessa maaperässä, ja viini pullotetaan puhtaana blanc de blacsina. Rinteiden keskivaiheilla mukaan liittyvät pinotit, ja näiltä tarhoilta tulevat rypäleet nyt maistettuun Chamery Premier Cru:n. Rinteiden alaosan tarhat ovat soveliaita erityisesti pinot noirille, ja näiltä tarhoilta tuotetaan täyteläisen marjaisaa blanc de noirs-samppanjaa.

Talon tyyli on runsas, osa perusviinistä käy ja kypsyy tammessa. Nyt maistamassamme cuvéessa on mukana kaikki samppanjan kolme yleisintä rypälettä. Viini on tuoksultaan vahvasti paahteinen. Marjaisuutta ja aromaattisuutta siinä on melko vähän, lähinnä tuoksussa on vihreää omenaa ja olkisuutta. Maku on runsas ja täyteläinen. Suutuntuma on mineraalinen, chardonnaysta muistuttavan olkinen ja kostean kivinen. Mousse on hillitty, pienikuplainen. Jälkimaku on pitkä.

Kyseessä on selkeä ruokasamppanja, joka ei säikähdä hieman runsaampiakaan annoksia: Näin runsaana sienikesänä kuvittelisin tämän sopivan erittäin hienosti kermaisella kanttarellikastikkeella tarjotun punalihaisen kalan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti