Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 20. marraskuuta 2015

Bojo est arrivé!

Marraskuun kolmas torstai, ja Beaujolais novea ilmaantuu markkinoille! Tämä karbonisella maseraatiolla tuotettu markkina-ihme, joka menneinä vuosikymmeninä tahkosi alueen tuottajille valtaosan vuoden tilistä. Huuma noveaun ympärillä on hieman hellittänyt, mutta ainakin meillä perinnettä noudatetaan ja bojoa maistellaan kyseisenä päivänä.
Parina viime vuonna tämä torstai on ollut aiempaa miellyttävämpi, kun AOC51:n kaverit ovat järjestäneet Tampereelle pop-up-bojobaarin. Vuosi takaperin tilat löytyivät Barmaciasta, tänä vuonna Komediateatterin paviljongista. Tapahtumat ovat olleet rentoja, tarjolla harvinaisen hyviä noveuita ja simppeliä purtavaa.
AOC51 tuo maahan P.U.R.:n viinejä. Tuottaja ei omista tarhoja, vaan tahkoaa laadukkaita viinejä muiden kasvattamista rypäleistä. Viime vuonna ihastuimme erityisesti C' fini-viiniin, jonka rypäleet olivat ylös revittäväksi tuomitulta vanhalta palstalta. Myös petillant naturel-menetelmällä tehty le Bulle  oli loistava kuohuva.

Tänä vuonna viinit poikkesivat keskivertonoveusta kuin yö päivästä. Erittäin lämmin kesä tuotti viineihin sellaisen hedelmäisyyden ja rungon, että niitä ei sokkona olisi tunnistanut noveuksi. PUR:n perusbojo oli täyteläinen ja hedelmävetoinen, täydellisesti noveaun ideaa toteuttava 'vetovinkku'. Aavistus sitä perinteistä banaaniaromia löytyi, mutta etualalla raikas marjaisuus ja hyvä hapokkuus.

Sarrin-Berruxin noveaussa ja Bojo Sutrassa oli enemmän viinimäistä runkoa, sillä vain puolet näistä viineistä oli käytetty hiilihappomaseraariolla. Eniten pidimme Sarrin-Berruxista, joka oli kenties rungokkain näistä viineistä. Kaikki viinit olivat tasapainoisia. Bullessssa oli tänä vuonna erittäin runsaasti hedelmää ja makeutta, ja tämä toimisi jälkiruokajuomana mitä parhaiten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti