Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 12. marraskuuta 2015

Blossa 2015-mustan teen ystäville

Blossan vuosikertaglögin maistaminen on jokavuotinen pikkujoulukauden avaus. Tällä kertaa Blossa on maustanut glöginsä mustalla teellä, mikä sopiikin hienosti teemaan: sekä glögi että tee nautitaan lämpimänä, ja molemmat sopivat pimeneviin, koleisiin syysiltoihin kuin villasukka palelevaan jalkaan.

Blossan vuosikerta 2015 on väriltään teenomainen. Sen tuoksussa on perinteisiä glögimausteita kuten neilikkaa ja inkivääriä. Mustan teen aromit tulevat esiin hentoina mutta selvästi aistittavina taustalta. Lisäksi tuoksussa on aavistus sitruksisuutta. Maultaan tämän vuoden blossa on aiempia vuosikertoja selvästi vähemmän makea. Maku saa terävyyttä inkivääristä, joka tuo yhdessä alkoholin kanssa suuhun kihelmöivän, pikantin tuntemuksen. Jälkimaku erottaa mielestäni tämän vuoden blossan edukseen: pitkään haudutettua teetä muistuttavat tanniinit tekevät blossasta viinimäisemmän ja vähemmän hilloisen mehumaisen.

Allekirjoittanut ei ole blossan suurin fani johtuen nimenomaan perus-blossan ja monien vuosikertojen tahmaisesta makeudesta. Tänä vuonna sokeri on pidetty maltillisessa 150g/l:ssa, ja makeutta on vielä tasapainottamassa tuo teen tanniinisuus.

Suosittelenkin Blossa 2015 kaikille, joita glögin mausteinen tuoksu viehättää mutta hilloinen tahmaisuus ei kiehdo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti