Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 16. marraskuuta 2015

Hirveän hyvää pataa hirvenlavasta ja suppilovahveroista


Syksyllä alkaa aina tehdä mieli isoja, lämpimiä ruokia ja erityisesti pitkään haudutettuja pataruokia. Me  teimme tässä taannoin timanttisen hyvää sieni-hirvipataa uunijuuresten kanssa. Ruoka on helppo esivalmistella uunikuntoon ja sitten täytyy vain kärsivällisesti odotella että ruoka on valmista. Pataruuat ovat myös siitä mainioita, että yhdestä sunnuntaina ohimennen valmistetusta padasta syö 3-henkinen perhe helposti koko alkuviikon. Uunijuurekset ovat taas meistä täysin aliarvostettuja; näin syksyisin niiden raaka-aineet ovat sesongin ansiosta hyvinkin edullisia ja lisäksi uunijuurekset tuovat vaihtelua perunan tilalle.

Hirveän helppo hirvi-suppilovahveropata

litra tuoreita suppilovahveroita tai 2 dl paistettuja pakastettuja tai 2 kourallista kuivattuja
puolitoista kiloa luullista hirvenlapaa
2 sipulia
iso porkkana
200 g juuriselleriä
8 valkosipulinkynttä
puoli litraa punaviiniä
5 laakerinlehteä
15 mustapippuria
10 katajanmarjaa
suolaa
1 prk creme fraichea
maizenaa/vehnäjauhoa suurustamiseen

Leikkaa liha irti luista ja pilko krouveiksi paloiksi (5 x 5 cm). Laita lihat padan pohjalle ja ruskista ne öljyssä kovalla lämmöllä. Lisää pataan kaikki muut ainekset lukuunottamatta creme fraichea. Kaada lisäksi vettä niin että koko homma peittyy. Lämmitä kiehuvaksi levyllä ja siirrä hieman alle 100-asteiseen uuniin vähintään 5 tunniksi, mieluummin 80-asteiseen yöksi. Ennen tarjoilua lisää ranskankerma ja suurusta.

Uunijuurekset


2 punajuurta
3 porkkanaa
2 sipulia
1/2 juuriselleri
suolaa,pippuria
öljyä
timjamia
hunajaa
balsamicoa

Kuori ja pilko juurekset+sipuli tasakokoisiksi paloiksi. Laita juurekset+sipuli uunivuokaan ja mausta suolalla,pippurilla, kuivatulla timjamilla ja hunajalla maun mukaan. Ripottele päälle öljyä ja paista vajaassa 100 asteeessa 4 tuntia tai jos haluat nopeuttaa asiaa niin kypsennä uunijuurekset 180 asteessa 45-55 minuuttia. Juurekset ovat valmiita, kun ne ovat pehmenneet al denteksi. Tarjoa hirvipadan ja punaviinin kanssa.

Viiniksi suosittelemme kevyemmän punaviinin ystävälle italialaista tulevaan Fontanafreddan Langhe Nebbiolo 2013:sta tai tuhdimman punaviinin ystävälle Chilen Maulesta kotoisin olevaa Torresin Cordillera Carignan 2009:ää.  Torresin viini löytyy alkon tilausvalikoimasta (syystä tai toisesta Curicon laaksoon sijoitettuna, mikä ei pidä paikkaansa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti