Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 22. lokakuuta 2015

Melini Vigneti La Selvanella Chianti Classico 2008

Kuva:Snooth.com
Olemme maistelleet kyseisen viinin aiemminkin, joskaan emme ole kirjoittaneet Chiantista vaan saman tuottajan Brunellosta. Edellinen maistamamme vuosikerta La Selvanellasta oli 2006, jota on laajalti haukuttu yhdeksi viimeisten vuosikymmenten parhaista.

Melini on vanha Chianti-tuottaja, jolla on La Selvanella tilan lisäksi paljon muitakin tarhoja ympäri aluetta. La Selvanella on kuitenkin sikäli erityinen, että se on Chiantin ensimmäinen yhden tarhan viini, jota on tehty vuodesta 1969. Tarhat sijaitsevat Raddassa Panzanon ja Volpaian välillä. Niillä kasvaa vain sangiovese grossoa noin 350 m merenpinnan yläpuolella olevilla, etelään viettävillä rinteillä.

Väriltään rubiininpunainen, keskisyvä. Tuoksu on heti avattua kostean sementtinen,  aavistuksen tunkkainenkin. Puolen tunnin ilmaantuminen lasissa tuo tuoksusta esiin enemmän miellyttäviä piirteitä: Kypsää tummaa kirsikkaa, mausteisuutta, kevyttä tupakanlehteä. Sementtinen mineraalisuus tuntuu edelleen tuoksussa, mutta taka-alalla.Suussa viinin tuntuu ikääntyneeltä. Alussa suutuntuma on hieman hedelmältään valjuhko, mutta muutttuu sitten intensiivisemmäksi. Jälkimaku onkin sitten varsin pitkä ja erittäin hapokas. Marjaisuus korostuu pikku hiljaa suussa, ja happo siivittää sitä mukavasti. Lopputulema on raikas ja miellyttävä. Viini hyötyi selvästi hengittämisestä, joten dekantoisin tätä vähintään tunnin ennen nauttimista.

Hyvä ruokaviini, tämä menisi näin syksyn tullen oivallisesti vaikkapa paistetulle maksalle, jonka seuraksi tarjoaisin uunissa makeaksi kypsennettyjä sipuleita sekä paahdettua palsetnakkaa. Ja koska yllättävän myöhäiset herkkutatit näyttävät sateen myötä nostavan lakkejaan, voisin suositella maksan seuraksi kevyesti sinappista, kermaisaa tattikastiketta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti