Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 6. lokakuuta 2015

Les sorts Blanc 2014

Celler del Masroig sijaitsee samannimisessä kylässä DO Montsantin eteläosassa, Prioratista lounaaseen. Alueen maaperä on punaista savea, jonka sanotaan tuovan viineihin aivan omanlaisensa aromin. Masroigin kooperatiivi on yksi koko Montsantin suurimpia. Se on perustettu 1917, ja sen hallussa on noin 500 hehtaaria viinitarhoja, joilla kasvaa punaista ja valkoista garnachaa, carinenyaa, tempranilloa ja syrah:ta.

Talon entry-level-viinit ova hyvinkin edullisia, eikä lippulaivaviini Mais Roig ole myöskään millään tavalla törkeän hintainen.

Les Sorts-sarja on talon keskikastia. Blanc on puhdas garnacha blanca, joka on käynyt ensimmäisen käymisensä viileässä lämpötilassa terästankeissa ja levännyt tämän jälkeen puoli vuotta sakkkoineen uudessa ranskalaisessa tammessa. Tähän nähden viini on yllättävänkin hapokas.
Tuoksussa ensin tulee makeahko tammiaromi, voisuus ja aavistus paahdettua pähkinää. Vaaleaa kukkaisuutta, vihreitä yrttejä ja jopa tomaattimaisuutta,  mineraalisuutta on myös havaittavissa tarkemmin tuoksuteltaessa.

Maku on alussa hieman valju ja pyöreä, sitten kuitenkin hapokkuus alkaa tuntua. Hieman glykolista makeutta joka tuo runkoa.  Jälkimaku on intensiivisempi kuin alku, joten toimi ruuan kanssa: ruuan aromit saavat alussa vielä sijaa, mutta hapokas loppu raikastaa suun. Kokonaisuutena miellyttävä, joskaan ei puhtaan hedelmäisten valkoviinien ystäville: tammikäsittely on selvästi tunnistattavissa. Tätä voi kokeilla valkkariksi vaikkapa selkeän makuisille leikkeleille tai vaihtoehtoisesti rasvaisille vaaleille kaloille kuten sardiineille tai makrillille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti