Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 19. tammikuuta 2015

Nuiton-Beaunoy Les Maranges 2012

Kuva: Alko
Tämä alkon edelleen uutuutena markkinoima, lokakuussa valikoimaan tullut Bourgognen punkku oli jokavuotisen viininystävän joulukalenterin satoa. Tuottajana on Cave Des Hautes Côtes, joka joka ostaa rypäleensä suurelta määrältä sopimusviljelijöitä. Talo tuottaa viiniä varsin laajalta alueelta Côte de Orista sekä varsinaisen kultarinteen reuna alueilla Hautes Côtesista. Edustettuja tarhoja on valtaisa määrä

Väri on ohuehkon rubiininen. Tuoksu on tyypillisen pinottinen: Puolukkaa ja karpaloa, pieni säväys yrttisyyttä. Hento tammen aavistus. Viini on suussa hyvähappoinen, korkeintaan keskitäyteläinen. Alussa maku on puhtaan punaisen marjainen, mutta jälkimakuun mukaan nousee selvemmin tammen tuomia suuta kuivattavan lyijykynäisiä piirteitä. Tanniiniineja ei ole liiaksi. Jälkimaku on keskipitkä, ja kokonaisuus tasapainoinen.

Viini oli hyvä ensimmäisenä päivänä, mutta se lässähti yllättävän nopeasti sillä seuraavana päivänä viini tuntui jo jotenkin laimealta ja vesittyneeltä. Ilmeisesti kohtalaisten vähäiset tanniinit pehmenivät liiaksi, ja tämä söi suutuntumasta sen kantavan voiman.

Hintaansa nähden keskinkertainen viini, jota ei kannata avaamispäivän jälkeen paljon säilytellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti