Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 5. tammikuuta 2015

Librandin Magno Megognio 2011: Freesi tapaus Calabriasta

Kuva:Superiore.de
Joulun ja uuden vuoden juhlintojen jälkeen on aika palata taas blogin ääreen. Italian saappaankorosta tulee paljon muutakin kuin massatuotettuja, isohedelmäisiä lämpimiä viinejä. Taannoisen Decanterin suosituksen mukaan tilasimme superioresta satsin italialaisia viinejä, jotka on tehty kunkin alueen paikallisista rypäleistä.

Tämä Librandin viini on Calabrian alkuperäislajikkeesta, Maglioccosta. Se tulee Val Di Neton laaksosta, jolla on vain IGT-status calabriassa. Varsinaisia DOC-alueita on 12, ja niillä tehdään viini pääasiassa Gaglioppo-rypäleestä.

Megognio on nimetty roomalaisen kenturion mukaan, jonka aikanaan sanotaan huomanneen Val di Neton viininviljelyllisen potentiaalin. Viini on väriltään lähes mustan purppurainen. Tuoksu on luumuinen, karhunvatukkainen, aavistuksen poltetun paahteinen. Siinä tuntuu myös kohtalainen mausteisuus sekä selkeät suklaan aromit. Näin tuhti tuoksu antaa odottaa hyvin täyteläistä ja isoa viiniä, mutta sellainen ei kuitenkaan ole kyseessä. Suussa viini on varsin hillitty ja paremminkin raikas kuin paksu. Happoa on juuri sopivasti, ja tanniinit ovat melko kevyetkin. Jälkimaku on keskipitkä, ja luumun-suklaan aromit jäävät haipumaan kitalakeen.

Viini oli erittäin positiivinen yllätys, huomattavasti raikkaampi kuin mitä osasin alueelta odottaa. Seuraavaan italia-tilaukseen tämä löytänee tiensä jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti