Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 16. tammikuuta 2015

Sushia ja Schwatrzia

Viime perjantaina ei ruuanlaitto työviikon päällä napannut, joten homma ulkoistettiin loistavalle Marusekin sushiravintolalle, josta haettiin mukaan reilu satsi rullia illaksi. Sushit ovat ehkä loistavinta take a way - safkaa, koska ne eivät kärsi jäähtymisen ja uudelleenlämmityksen mukanaan tuomista ongelmista.

Merellisten herkkujen kylkeen tarvittiin sopiva vinkku. Uhkaavasti hupenevasta valkoviinivarastosta löytyi vielä sopiva alsacelainen riesling, nimittäin J.L.Schwart grand cru Muenchberg 2007. Viini on taannoin hankittu viinimestarit.comin kautta, vaikkakaan sitä ei enää ole saatavilla.

Domaine Schwartz on perustettu 1960-luvulla Itterswillerin kylään, ja se on edelleen yksityinen tuottaja. Talolla on 8,5 hehtaaria viinitarhoje eri kylien alueella, joten he pystyvät kokoamaan viineihinsä erilaisia komponentteja eri maaperätyypeistä ja kasvupaikoista.  Domaine Muenchberg on kuitenkin tarhaviini, ja kyseisen tarhan maaperä on hiekkakiven ja kalkkikiven sekoitus.


Viinissä tuoksuu sitrus, ananas ja hunaja sekä valkoiset kukkaset. Lisäksi aistittavissa hentoinen petrolintuoksu, joka on kuitenkin lähinnä hedelmä-aromien tukena eikä aja niiden yli. Suussa viini on edelleen hyvin raikas suhteellisesta iästään huolimatta. Siinä on hyvä hapokkuus ja aavistus makeutta. Suussa sitruksisuus ja kukkaisuus korostuvat. Jälkimaku on hapokas ja mineraalinen.

Viini toimi sushien kanssa oivasti, sillä etenkin wasabin tuoma potku antoi hyvän vastapainon viinin pienelle jäännössokerille. Viinin jälkimaussa tuntuva mineraalisuus puolestaan pelasi hyvin yhteen merenelävien ja etenkin norilevän kanssa. Aromimaailmastakaan ei mitään riitasointuja noussut esiin, joten kyseinen sushi+puolikuiva alsacen riesling- yhdistelmä oli varsin suositeltava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti