Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 20. lokakuuta 2014

Laudum nature barrica Monastrell-Petit Verdot 2013-edullinen luomupunaviini

                                     

Alkoon rantautui syksyn korvilla Espanjan alicantesta uusi luomuviini alla 8 euron viinien sarjaan. Tuottajana on yksi alicanten alueen suurimmista viiniosuuskunnista vuonna 1987 perustettu Bodegas Bocopa. Vuodesta 1996 osuuskunta alkoi tuottaa viinejä orgaanisia periaatteita noudattaen ja nykyään yhtiöllä on hallussaan 325 hehtaaria viljelypinta-alaa. Alicante ei viini alueena ole Suomessa vielä kovinkaan tunnettu, mutta hiljaittain esim.Decanter lehti kehotti tutustumaan alueen mielenkiintoiseen viinituotantoon.

Viinissä on 70 % alueen perinteistä lajiketta Monastrelliä ja 30 % bordeauxista alunperin kotoisin olevaa Petit Verdoota. Mielenkiintoinen rypälekombo, johon ei ainakaan alkon valikoimassa usein törmää.

Viini on väriltään tumman sinipunainen, Tuoksu on erittäin maanläheinen, aavistuksen paahteinen ja tumman marjaisa. Maku on kohtuullisen täyteläinen, kypsien tummien marjojen kuten mustaherukan ja karhunvatukan täydentämä. Tanniinit ovat minun makuuni hieman liian pehmeät suhteessa viinin muuhun rakenteeseen. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävä. Mausteisuus nousee maussa esiin, kun viini saa hengitellä hetken aikaa lasissa. Viini parani selvästi ilmaa saadessaan, joten suosittelen puolen tunnin dekantointia viinille ennen nauttimista.

Mielestäni viinissä on loistava hinta-laatusuhde. Toimii hyvin arkisten ruokien kanssa, mutta ei potki vastaan, jos haluaa vaan siemailla viiniä syksyisenä iltana. Plussaa ehdottomasti myös luomutuotannosta. Kannattaa ehdottomasti painaa nimi mieleen ja hakea oma puteli kotiin lähi-alkosta.

Maistamme pullo on saatu näytteenä maahantuojalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti