Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Viini, ruoka & hyvä elämä viikonloppuna Messukeskuksessa

Huomenna torstaina alkaa Helsingin Messukeskuksessa Viini,ruoka ja hyvä elämä messut, jotka jatkuvat sunnuntaihin asti. Samaan Messukeskuksessa on myös kirja-ja musiikkimessut, joten viikonloppuna kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi Pasila. Viinillä -blogin Heta antoi omassa postauksessaan 5+1 hyvää vinkkiä miten kannattaa lähestyä viinimessuja. Me ajattelimme vierailla messuilla lauantaina ja kun Viini-lehti oli tehnyt kattavan listauksen siitä mitä viinejä messuilla on tarjolla niin tulihan sitä laitettua myös omat suosikit ylös.

Katrin suosikkilistaukseen näytti kertyvän ''yllättäen'' eniten punaviinejä Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta. Jotta aina ei pysytä mukavuusalueella niin ajattelin ottaa tehomaisteluun eri osastoiden Uuden maailman pinot noirit, jotka sopivat loistavasti syksyn ruokaherkkujen ääreen, mutta ovat jääneet itselläni viime vuosina paitsioon. Maahantuojista eniten kiinnostaa Arcus Finlandin, Winestaten, Vindirektin, Ekowinen ja viinit kotiin.comin osastot viime vuosien messukokemusten perusteella. Taattua laatua on löytynyt aina maahantuojien osastoilta yhdistettynä loistavaan asiantuntemukseen.

Heikin silmiin mastettavana olevista viineistä osui ainakin H&H Malvasia 10 yo, Brocardin Saint-Brisin apellaatiosta Burgundista tuleva Domaine Sainte Claire, Sisilialainen Apassimento Carganegasta sekä Te Kairangan SB Uudesta Seelannista. Lista jatkuu: Umbrialainen Grechetto Terre Di Faiano muutenkin mielenkiintoisella umbria-standilla 4e44. Kuriositeettina unkarilainen Saint Stephans Crown Grüner. Lisäksi tietysti melko hyvä valikoima burgundin valkkareita, joita aina ilolla maistelee.


Ruokapuolesta eniten kiinnostaa katuruokaosio ja erityisesti BBQ in wheels. Myös PikkuItalia lautasella ja koko viinitapahtuman tämän vuoden teemamaa Italia kiinnostaa meitä. Mutta ennen kaikkea aiomme nauttia hyvästä ruuasta, viinistä ja seurasta. Jos ja kun kaikki etukäteen kartoitetut suosikit eivät osu tiellemme emme anna asian haitata, vaan annamme tunnelman viedä meitä mukanamme.


Bonuksena suosittelemme vielä vierailemaan kirjamessujen puolella, jos mukaan tarttuisi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta joulupukin konttiin.

Kuva@viinilehti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti