Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 28. lokakuuta 2014

Vinea Museum Tempranillo crianza 2010

ICigales on yksi Espanjan uudemmista viinialueista, jossa laatuviinin tuotanto alkoi vasta 1990-luvulla. Alue sijaitsee Luoteis-Espanjassa Ribera del Dueron ja Toron alueiden välissä, Valladolidin kaupungista koilliseen. Alue on kohtalaisen kuivaa, ja tarhat sijaitsevat köyhässä maaperässä 650-800 metrinkorkeudessa. Tämän vuoksi viinit kehittävät hyvän rakenteen, rypäleet kasvavat suurissa lämpötilanvaihteluissa paksukuorisemmiksi kuin matalammalla sijaitsevilla alueilla. Alueen rypäleenä on Tinta de Pais alias Tempranillo, joka tuottaa kuitenkin täällä huomattavasti pirteämpiä viinejä kuin esimerkiksi Riojassa. Katso myös Jancis Robinsonin napakka katsaus alueesta

Vinea on alueen suurimpia tuottajia Baron De Leyn ohella (eipä tämä muuten alkon vakiovalikoimassa olisikaan).  Viini on väriltään hyvin syvä, lähes mustan purppurainen. Tuoksu on hyvin tumman marjainen, siinä on mustikkaa ja karhunvatukkaa. Tuoksu muistuttaa hieman katalonialaista garnachaa. Lisäksi tuoksussa on musteisuutta ja pippuristakin komponenttia. Viini ei ole lainkaan niin tamminen kuin Riojan tai Riberan tempranillot, vaan siinä on varsin hillitysti leivontamausteiden aromeja. Suussa täysin kuiva. Melkoisen täyteläinen, mutta ei lainkaan hilloisella tavalla. Runko on oivallinen yhdistelmä tempranillolle harvinaista hapokkuutta ja hieman vielä pureksivia tanniineja. Jälkimaussa tuntuu voimakas mineraalisuus, joka nostaa veden kielelle ja jää mukavasti kutittelemaan kitalakea.

Mielestämme hyvä variaatio tempranillosta: Enemmän raikkaita marjoja, vähemmän nahkatammea. Viini on hintansa arvoinen jopa alkossa (12,2 e).

Maistettu viini saatiin maahantuojalta näytteenä. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on varmaan loppu Tampereen Alkoista iltapäivällä :D. Mitä söisit tämän kanssa? Aion käydä entrecote-ostoksilla. Vai olisiko jokin niistä vaihtaripulloista hyvä just entrecotelle? - Merja

    VastaaPoista
  2. Se ch. Cedre on antille varsin passeli kaveri. Dekkaa pari tuntia.

    VastaaPoista