Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 14. kesäkuuta 2014

Neiss Pinot Noir Rosé 2013

Kuva:Alko.fi
Neissin talo sijaitsee Pfalzissa, joka on saksalaisella mittapuulla melko lämmin viinialue. Kyseessä on vanha tuottaja, Neissin suku on omistanut viljelmänsä vuosisatoja.

Viini on lasissa hieman oranssiin taittavan hailakka pinkki. Tuoksussa on vadelmaa, punaherukkaa, puolukkaa ja aavistus jotakin vihreää. Suussa melko kypsän marjainen, mutta sopivan hapokas jopa greippiseen tapaan. Mukana on myös aavistus hiilihappoa, joka lisää raikasta fiilistä. Jälkimaku on kypsän vadelmaispuolukkainen, mineraalinen. Maku jää kummittelemaan takanieluun melko pitkäksikin ajaksi, mikä on positiivista.

Kelpo rosé Saksasta.Hinta-laatusuhde on taatusti kohdillaan. Aivan oiva piknikviini, tuhdisti täytettyjä sandwicheja eväskoriin ja tämä raikasteeksi, niin kelpaa. Voisin hyvin kuvitella ostavani toistekin alkosta.


-Heikki-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti