Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 30. kesäkuuta 2014

Chateau de Coulaine Bonnaventure Chinon 2010

Viikonloppuna olimme pitkästä aikaa käymässä kesämökillä Keski-Suomessa, kun kaverin häät juhlittiin naapurikunnassa. Hurautimme mökille jo edeltävänä päivänä, ja illaksi varasimme mukaan taannoin Vinaikselta tulleen punaisen loirelaisen.

Chateau Coulaine on viinitila, joka on tuottanut viiniä yhtäjaksoisesti 1300-luvulta lähtien. Tila sijaitee Chinonissa Tourainen alueella. Touraine on Cabernet Fracin valtakuntaa, ja Chinonia pidetään Bourgeilin ohella parhaana alueena.

Viini on syvän sinipunainen. Tuoksussa on enemmän raikkaita punaisia marjoja kuin keskiverrossa kotipuutarhassa: Mansikka ja vadelma ovat hienosti edustettuina freesissä tuoksussa, jossa on kuitenkin myös mukavaa mausteisuutta ja maanläheisyyttä. Suussa viini tuntuu nuorelta ja jossain määrin villiltä, sillaiten hyvällä ja hapokkaalla tavalla. Tanniinit ovat keskivoimakkaat, kohtalaisen terävät. Viinissä yhdistyy hyvärunkoisuus ja raikkaus, mikä tekee tästä mielestämme kiinnostavan kokonaisuuden. Luultavasti tämä muuttaisi kovasti luonnettaan esim. 5-10 vuoden kellaroinnilla, eikä luultavasti ainakaan huonommaksi.

Viiniä nautittiin illalla sateen ropistessa kattoon. Lautasella ollut savusiikasalaatti ei varsinaisesti ollut täsmäpari, ennemmin olisin nähnyt tämän entrecoteen tai muun tuhdin lihapalan kaverina. Mutta säähän tuo viini sopi kuin nakutettu: Raikas viini raikastavalle kesäsateelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti