Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 29. lokakuuta 2012

Viikonlopun viininä: tuliaisia prioratosta

Margen etiketissä, kuvataan hyvin alueen maaperää. 
Viime viikonloppuna avautui ensimmäinen tuliaispullo prioratista, Marge 2010. Rypäleinä tässä Garnacha 60, CS 20, Merlot 10 ja Syrah 10. Viini tulee de l'encastellin tilalta Porrerasta, jonka ohi taidettiin kävelläkin.Kuitenkin viini ostettiin loppureissusta Falsetista viinikauppiaan suosituksen perusteella, hinta taisi olla 8 euron tienoilla.

Viini aukesi perjantaina, jolloin se ilmattiin vacuvinillä tulevaa varten. Ensi maistamalla viini oli hivenen viileää, jolloin aromit olivat varsin hennot. Väri oli syvä purppura. Tuolloin oltiin lähdössä ystävien luo viettämään iltaa, joten tarkempaa makuanalyysiä ei ehditty juuri tehdä. (viini oli lähinnä Kuplan rauhoittamiseen villin työpäivän jälkeen...)

Tanniini maistoi viinin rauhassa seuraavana päivänä, jolloin se oli sopivan lämpöistä. Tuoksussa tuntui mineraalisuutta, punaisia marjoja, mausteita ja hentoa pippurisuutta. Maussa marjaisuus korostui heti viinin valuessa suuhun. Hapokkuus oli kohtalainen, tanniinit melko voimakkaat. Tanniinit yhdessä korkeahkon alkoholipitoisuuden kanssa jättivät mukavan jälkipoltteen, joka ei ollut kuitenkaan viinamainen. Jälkimaussa mausteisuus, etenkin pippurisuus korostui. Viini oli hinta-laatusuhteeltaan yksi parhaista hankinnoista aikoihin.

Viini oli auki lähes viikon, Tanniini nautti siitä puoli lasillista joka ilta. Viini parani viidenteen aukiolopäivään saakka, vasta torstaina viini alkoi maistua hieman etikkaiselta. Marjaisuus korostui koko  5 päivän ajan, ja viini pehmeni mukavaksi siemailujuomaksi.

Loistohankinta, tätä oli kiva nautiskella syksyn ensimmäisiä räntäsateita ikkunan takaa katsellessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti