Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 1. marraskuuta 2012

Viikon valinta: Oppia mammojen keittiöstä


Keittiömme käytetyin keittokirja pääsi tällä kertaa viikon valinnaksi. Kupla toivoi kirjaa lahjaksi kokkikouluvuosinaan, koska keittiöopettajani sitä suositteli. Silver spoonin historia juontaa vuoteen 1950, jolloin kirja julkaistiin ensimmäistä kertaa Italiassa nimellä Il cucchiaio d'argento. 

Kuten me kaikki tiedämme, ruuanlaitto otetaan italiassa huomattavasti vakavammin kuin meillä Suomessa. Ruualla näytetään italiassa rakkaus, ja jokaisella mammalla on omat reseptinsä italialaisiin klassikkoruokiin, kuten pastataikinaan, lasagneen, pizzaan jne. Kirjasta sanotaan, että se on takulla kirja joka siirtyy äidiltä tyttärelle, ja jonka avulla suurin osa italialaisista on opetellut kokkaamaan. Kirja on kattava opus italialaisiin raaka-aineisiin ja ruokiin. Kirja käännettiin englanniksi ensimmäistä kertaa vuonna 2005 ja sitä on päivitetty jatkuvasti vuodesta 1950, jotta kirjan reseptit pysyisivät elämän kehityksessä mukana - unohtamatta kuitenkaan klassikkoja. 

Parasta kirjassa on se, että reseptit on lajiteltu raaka-aineiden mukaan. Kirja on mielestämme loistava kattaus italialaiseen keittiöön ja avaa ihan uuden maailman raaka-aineisiin, koska jokaiselle raaka-aineelle on todella monta reseptiä. Me käytämme kirjaa, kun haluamme tarkistaa miten klassikkoannokset tehdään ja myös silloin, kun jääkaapin tuotteista pitäsi kehittää nopeasti jotakin ruokaa. Tanniini erityisesti rakastaa kirjaa, koska siinä on niin paljon faktaa raaka-aineista ja ohjeet ovat todella toimivia. Taloutemme pastataikina on Silver spoonista, samoin kuin sorbettien perusohje jne. Lämpimästi suosittelemme tätä yli 1200-sivuista italialaisen ruuanlaiton aapista kaikille, jotka rakastavat italialaisten yksinkertaista tapaa tehdä ruokaa hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti