Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 1. lokakuuta 2012

Viikonlopun viini: Juno 2011

Maistettua tuli viikonloppuna tällä kertaa eteläafrikkalainen punaviini. Juno-viinit ovat neljän  naisviinintekijän projekti, jolla halutaan kunnioittaa viiniä ja naisia. Alkon valikoimassa heidän viineistään on Shiraz-Mourvedre-Viognier-sekoitus. Pullon henget tykästyivät Austraalialaisiin Yalumban Shiraz-Viogniereihin viime talvena, ja siksi tämä valikoitui maistettavaksi.

Viini on väriltään syvän purppurainen. Tuoksu on mausteinen, tamminen, hieman pippurinen ja kypsän marjainen. Näiden tummien tuoksujen lisäksi on aistittavissa varsin selkeänä viognierin tuoma kukkainen raikkaus, joka virvoittaa tuoksua. Viinin hieman seistyä lasissa tuoksuun alkaa kuitenkin ilmaantua myös eteläafrikkalaista asvalttityömaata, mikä tekee tuo tuoksuun epämielyttävän vivahteen.

Maku on täyteläinen, hapot ja tanniinit kohtalaiset. Makuaromeina mausteisuus, hento lakritsi ja punaiset marjat. Alkuun tuntuu myös tuo kukkaisuus, joka tuo makuun raikkautta. Maku keskipitkä. Maku kärsii ilmaantumisesta tuoksua enemmän, pikisyys korostuu epämiellyttäväksi.

Viini oli avoinna seuraavaan päivään, ja tällöin se oli jo lähes juomakelvotonta. Verrattuna viime aikoina juotuihin italialaisiin, jotka ovat kestäneet avoinna ainakin kolme vuorokautta maun kärsimättä tämä oli hieman yllättävää.

Viini oli siis vasta avattuna aivan miellyttävä ja nautittava, mutta dekantoida sitä ei kannata. Kenties tämä kannattaakin nauttia heti avaamisen jälkeen, hieman viilennettynä reippaaseen tahtiin hyvässä seurassa. Hinta-laatusuhteeltaan mielestämme perushyviä Alkon löytöjä seurusteluviiniksi.

-Tanniini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti