Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 22. lokakuuta 2012

Viikon valinta: Blossa 2012

Kuva: Blossa.se
Tämän vikon valinta on perinteisesti Blossan vuosikertaglögi. Meillä on ollut tapana maistella joka vuosi uutta Blossa-makua, kuten varmaan suurin osa suomalaisista tekee. Kahvin makuinen Blossa on on ollut tähän asti maistetuista paras meidän molempien mielestä. Uusin Blossa on valkoinen glögi, jossa maistuu Yuzu-hedelmä yhdistettynä inkivääriin. Yuzu on Kaakkois-Aasiassa viljeltävä sitrushedelmä, joka muistuttaa maultaan eniten mandariinia ja greippiä. Blossa-glögiä on tehty vuodesta 2003 ja nyt juhlitaan kymmenettä vuosikertaa, kertovat Altian kotisivut.

Kaveripiirissämme Blossaa muistetaan aina hamsrata, ja tällä hetkellä viime vuoden blossaa löytyy vielä varastoista. Tämän vuotinen Blossa oli jännän makuinen juoma, jota ei heti ensimmäiseksi tunnistanutkaan glögiksi. Inkivääri maistui juomasta ihanan voimakkaasti ja yuzu-hedelmä täydensi makua kivasti. Lopulta myös perinteiset glögimausteet löytyivät juomasta ja Kupla ainakin tykkäsi kovasti tämänvuotisesta Blossasta. Meillä glögi yhdistettiin Maraboun taivaalliseen lemon and ginger-suklaaseen ja makuyhdistelmä oli kovin toimiva.

Ihanaa, että glögikausi on avattu ja ilmakin alkaaaa olla ainakin Tampereella niin kylmä, että mielellään nauttii jotain kuumaa juomaa Kellarinvartijan lenkityksen jälkeen.

-Kupla-

3 kommenttia:

 1. Tämän vuoden Blossa on ehkä enemmän ankean syys-talvikauden juoma kuin varsinainen joulujuoma, mutta siihen käyttöön mielestäni varsin erinomainen. Perinteistä glögiä manteleineen ja rusinoineen saa kuitenkin ihan riittämiin sitten joulukuussa.

  (Tänään on muuten tasan kaksi kuukautta jouluun!)

  VastaaPoista
 2. Jännästi sitä aivot aina odottaa tiettyä asiaa, kun saa kuulla mitä lasissa on. Me ollaan niin tottuneita perinteiseen glögiin, että Blossa pääsi yllättämään mut ainakin todella positiivisesti. Tämän vuoden Blossa ei ehkä todellakaan ole joulujuoma, mutta paikansa sillä on kyllä näissä loka-marraskuun kylmissä ja pimeissä illoissa.

  Onneksi jouluun on enää 8 viikkoa, koska silloin pikkujoulukautta ravintolan keittiössä on jäljellä enää 6 viikkoa. Eli aivan pian helpottaa syys-ja pikkujoulukiireet:)

  VastaaPoista
 3. Ja tämä lähtee työmatkalle Milanoon, tuliaisiksi saattaa tarttua italian lahja kylmiin räntäsade-iltoihin: Barolo chinato!

  VastaaPoista