Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 4. toukokuuta 2021

Talvella nautittua: Aalto 2010: Kevyesti parkerisoitunut Ribera del Dueron klassikko


Erittäin syvä lähes musta väri, reunoilta taittaa vähän rusehtavaan. Tuoksusta löytyy mansikkaa, karhunvatukkaa, kookospähkinää, vaniljaa ja kevyttä lääkeyrttiä. Viileänä marjaiset aromit ovat selkeämmin etualalla, mutta viinin lämmetessä vanilja-kookossektori ottaa varsin dominoivan roolin. Suussa täyteläinen, runsasrunkoinen tapaus. Soljuu täyteläisenä loppuun saakka, jälkimaku on melko runsaiden mutta hyvin pehmenneiden tanniinien sävyttämä, riittävän hapokas pitämään paketin raikkaana. 

Viini toimi melko hyvin hirvensydämen , perunoiden ja hapokkaan punaviinikastikkeen kanssa, mutta ilmaannuttuaan ja lämmettyään viinistä nousi niin vahva uuden tammen tuoma vaniljan-kookosaromi että se oli lähinnä häiritsevä. Muistamme taannoin pitäneemme tämän tyylisistä viineistä, mutta maku on tässä kohtaa mennyt selvästi kohti hapokkaampia ja raikkaampia punkkuja. 

Jos tykkää vahvasti tammitetuista pyöreistä punkuista niin tämä varmasti kolahtaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti