Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 12. toukokuuta 2021

COS frappato 2019


Sisilailaisen Vittorian alueen tunnetuimpiin tuottajiin kuuluvan COS:n viineistä olemme kirjoittaneet ja pitäneet aiemminkin. Aiemmin maistamissamme viineissä päärypäleenä on ollut sisilian tavaramerkkirypäle nero d'Avola, mutta nyt lasissa pyöri puhdas Frappato. 

Tarha 230 mmp, luomurypäleet nuorista köynnöksistä, spontaani fermentaatio, kypsytys sementissä ja pullossa.

Viini on hieman läpikuultava, sävyltään tumman rubiininen. Tuoksussa on kirpakkaa kirsikkaa, mesimarjaa, karvasmantelia, aavistus savuisuutta ja vastakaadettua mäntymetsää. Aivan seitinohut volatiili happo tuo nostetta tuoksuun. Suussa keskitäyteläinen, rapsakan hapokas. Suutuntuma jatkuu yhtenäisenä melko terävään, hienojakoisen tanniiniseen ja hapokkaaseen jälkimakuun. Kokonaisuus on nuori raikas viini, jota siemailee ilolla. 

Viini nautittiin sunnuntaipizzan kaverina, missä tarkoituksessa se toimi hyvin niin serranopizzan kuin puttanescankin kanssa. Viinissä on sikäli hyvä hapokkuus, että se toiminee niin rasvaisten antipastojen kyljessä kuin vaikkapa caponata agridulcen kanssa. Vertautuisi ehkä jossain määrin Cru Beuajolais-viineihin tai saksalaiseen pinotiin.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti