Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 1. marraskuuta 2016

Pikavisiitti Barcelonaan

Ihan pikainen ja koulutuksentäyteinenkin työmatka Barcelonaan piristi viilenevässä syksyssä, auringon lataaminen tähän aikaan vuodesta on mahtavaa. Ajankohta oli hyvä myös sikäli, että kaupungin pahin turistisesonkin oli selvästi takana päin. Seuraavassa joitakin fiiliksiä.

Vuokrasin kämpän Graciasta, ydinkeskustan pohjoispuolelta. Alueella on paljon artesaaniputiikkeja ja pikkurafloja. Erittäin rauhallinen mutta silti vain 20 min kävelymatkan päässä Plaza Catalunyalta. Gracian kauppahalli Mercat de l'Abaceria on helmi, jossa saa jonottaa juustojaan ja muita herkkujaan paikallisten mummojen kanssa. Vahva suositus alueelle.

Pienpanimobuumi näyttää voivan paksusti myös Barcelonassa. Beerket oli keskittynyt katalonialaisiin pienpanimotuotteisiin. He tarjoavat näitä paitsi paikan päällä myös täytettäviin pulloihin mukaan otettavaksi. Koskahan voin hakea Nordic Breweryn tuotteita Gastropub Kalevasta täyttöpulloon? In my dreams. Beerket sijaitsi aivan vuokraamani asunnon vieressä, joten maistelin läpi käytännössä koko hanavalikoiman. Vahva suositus Montsenyn oluille ja Fortin Sour Alelle. Graciasta löytyi mysö La Cerveceria Artesana-panimoravintola. Täällä vierailin vain kerran ja maistoin hieman hermostuneen savuisaa blond alea. Listalla oli kuitenkin mielenkiintoiselta vaikuttavia tuotteita, joten suositus kaikille oluen ystäville.

Lähiruokabuumi oli myös vahva, Km0-kauppoja ja ravintoloita oli varsin runsaasti. Kyseinen liike promoaa katalonialaista lähi- ja luomutuotantoa. Moniin suomalaisiin lähituotteita myyviin liikkeisiin nähden hinnat olivat peruskauppoihin verrattuna melko kilpailukykyisiä (tosin en käynyt isoissa marketeissa joissa hintataso olisi saattanut olla edullisempi).

Uusia ravintoloita en varsinaisesti löytänyt. Viimeisenä päivänä kävin jo aiemminkin hehkuttamassamme Pintxo-baari Blai9:ssä. Voin vain todeta, että still going strong. Ja sellaisen huomioin tein, että on mukavaa kun olutta saa tilata safkansa kanssa 1,5 dl laseissa: freesi ja kylmä juomaa koko pidemmänkin lounaan ajan on jees!

Ja monopolin vankeina on aina mukava löytää Viña Tondoniaa Sparin tarjouksessa. Tämä on toki Suomessa mahdotonta, koska jos kilpailu vapautetaan niin meillä saa vain Rainbow-viiniä. Vai ?

Ja sivuhuomiona vielä se, että fillarin vuokraaminen on Barcelonassa ehdoton juttu. Kaupunki on melko tasainen ja pyörätieverkko kohtalaisen kattava ja toimiva. Aamuruuhkassa matka kongressikeskukselle sujui seisoskelevia autoja ja kiroilevia kuskeja ohitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti