Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 18. marraskuuta 2016

Marraskuun kausimenu: Suklaamoussea ja viskisiirappia talven varalle!

Marraskuussa täytyy kerätä vararavintoa kylmää talvea vasten, ja tässä tarkoituksessa suklaamousse toimii oivallisesti!

Suklaamoussea ja viskisiirappia talven varalle

Suklaamousse:


100 g (80 %) tummaa suklaata
2 munaa huoneenlämpöisinä
1 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 rkl voista sulatettuna

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokerin kanssa.Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahtoon. Sulata voi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa: keskiteholla kunnes puolet suklaasta on sulanut, sitten sekoittele kunnes on tasaista. Lisää suklaaseen ensin voisula ja sitten huoneenlämpöiset keltuaiset. Jos suklaa on liian kuumaa, keltuaiset kypsyvät ja eikä homma pelitä. Toisaalta jos keltuaiset ovat jääkaappikylmiä niin suklaa leikkaa. Eli huolehdi lämpötiloista! Sekoita suklaa varovasti valkuais-kermavaahtoon.

Viskitoffeesiirappi

1 dl sokeria
0,5 dl kermaa
5 cl savuista viskiä

Laita sokeri kasariin ja kuumenna, kunnes alkaa hieman tummua. Ota pois levyltä. Sekoita viski kermaan ja kaada kasariin, sekoittele kunnes karamelli liukenee kattilan pohjalta. Laita matalalle lämmölle levylle ja keitä kasaan kunnes koostumus on sopivan valuva. Jäähdytä.

Karamellisoidut omenat

1 omena lohkoina
sokeria
voita

Laita pannuun sokeri, voi ja omenalohkot. Paistele, kunnes omenoihin muodostuu karamellinen pinta. jäähdytä leivinpaperilla. 

Juomasuositus

Tälle savuisalle ja suklaiselle jälkiruualle sopii stout. Alkuun on juuri tullut uutuutena Sorin Dark Humor Club, jonka suklaisuus ja karamellinen maltaisuus sopivat tälle kuin nenä päähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti