Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 1. toukokuuta 2014

Santa Barbara Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC Vaglie 2012

kuva: Vinexus
Äskettäisessä vinexus-tilauksessa tuli kotiin myös italian lempirypälettämme sisältävä pullo. Castelli di Jesin alue sijaitsee Keski-Italiassa Marchen alueella ja siellä valkoisten viinien päärypälelajike on jo antiikin ajoista asti ollut Verdicchio. Verdicchion viineihin ihastuimme muutama vuosi sitten, kun aloimme tietoisesti laajentamaan skaalaa kansainvälisistä rypäleistä paikallisiin tähtiin.

Santa Barbara Le Vaglie Verdiccio di Castelli di Jesi on lasissa kirkas, ohuen läpikuultava, hennon sitruunankeltainen. Viinissä on aavistus hiilihappoa. Tuoksussa on sitruunan ja päärynän vivahteita, ja se tuo mieleen jossain määrin pinot gris:n hedelmäisyyden. Tässä on kuitenkin enemmän merellistä, suolaistakin mineraalisuutta.

Suussa viini on melko täyteläinen. Se on toisaalta raikkaan sitruksinen ja voimakkaan mineraalinen, mikä tekee suutuntumasta tasapainoisen. Hyvät hapot pitävät kokonaisuuden freesinä. Jälkimaussa sitruksiset aromit ja mineraalit lyövät kättä nostattaen veden kielelle pitkäksi ajaksi, ja jälkimaku kestää valkoviiniksi varsin pitkään.

Hyvä viini edukkaaseen 11,30 e hintaan (kotiin toimitettuna 13 e, ei silti paha). Suosittelemme, jos tulee vastaan! Kampasimpukkaa tai sinisimpukkakeittoa kehiin, tätä lasi pari niin kesäilta on about täydellinen.

2 kommenttia:

  1. Kai kyseessä oli kuitenkin Castelli di Jesin eikä Verdicchio di Jesin alue? Ettei mene alue ja viinityyli sekaisin. :)

    VastaaPoista
  2. Jep todellakin on, lapsus taas päässyt livahtamaan ja korjattiinpa tuo

    VastaaPoista