Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 29. toukokuuta 2014

Max Mann riesling trocken 2013

Alkon kuva
Alkon kevään uutuksista löytyi pikkupullo saksalaista rieslingiä. Max Mann on ilmeisesti suurehko saksalainen tuottaja, sillä heiltä löytyy viinejä Moselista, Nahesta ja Pfalzista.  Tuottajalla ei kuitenkaan tunnu olevan internetsivustoa, joten hieman hämärän peittoon jää tämä ko-operatiivi.

Tämä viini on kuitenkin peräisin Pfazista, kohtalaisen lämpimältä Karlsruhen luoteispuolella sijaitsevalta alueelta. Alkon mukaan käyminen on tapahtunut lämpökontrolloidusti ja terästankeissa, mutta muuta tietoa valmistuksesta tai köynnösten kasvupaikasta ei löydy.

Viini on vihertävän keltainen, kirkas ja melko hailakan värinen.

Tuoksussa on aistittavissa selkeä sitruuna ja parfyyminen kukkaisuus. Pientä vihertävää yrttisyyttä nousee myös nenään. Suussa viini on ennen kaikkea aromaattisen kukkainen. Happo on greippisen terävä. Alun ohuemman fiiliksen jälkeen nousee väliin täyteläisempi vaihe, jossa voi aistia kypsempiäkin hedelmiä, kuten valkoherukkaa. Maun loppu on huomattavan yrttinen, ja yhdessä läpi maistuvan alkoholin kanssa jopa kitkerä. Mineraalisuutta on lopussa myös, mutta se jää tuon yrttisyyden taakse kurkistelemaan.

Kokonaisuutena ei mitenkään erityisen puhutteleva. Tuoksu on sinänsä ihan mukava, kukkainen riesling. Maku on kuitenkin jotenkin epäyhtenäinen, ja etenkin loppu kitkerä. Ruoka saattaa tätä hieman pelastaa, lähtisin kokeilemaan lähinnä valkoista kalaa hieman tuhdimmalla kastikkeella. Mutta tuskin ostan toiste. Tähtiluokituksessa antaisin tälle **Ei kommentteja:

Lähetä kommentti