Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 29. elokuuta 2012

Turku, uskaltaako sinne?


Tämän viikon valintana suositellaan ravintolaa. Suositus perustuu parin viikon takaiseen kokemukseen, tuolloin käytiin loppukesän Suomi-matkalla Turussa. (Kyllä, Tampereeltakin uskalletaan joskus tehdä tällaisia rohkeita  excursioita.)

Turun ravintolakenttä vaikutti nopealla katsastuksella huomattavasti tampereen vastaavaa laajemmalta. Etenkin Aurajoen ranta oli pullollaan mukavan oloisia ravintoloita ja viinibaareja. Kuten Kupla asian ilmaisi, tuli joen varressa kävellessä ihan sellainen olo kuin olisi jossakin Keski-Euroopassa.

Ilma oli lauantaina suosiollinen. Turkuun saavuttiin sopivasti myöhäiseen lounasaikaan. Etukäteen oli jo katseltu sopivaa paikkaa kevyelle lounaalle ennen illan ravintolaherkuttelua. Paikaksi valikoitui jokivarren Tintå, jonka terassilla oli sopivasti pöytä vapaana. Ravinitolassa oli mukava viinilista. Tarjoilijan suosittelemat viinit olivat tosin hiukan kummallisia, Kupla sai prosciutto-pizzansa kanssa amaronea. Tanniini onnistui vaikuttamaan valintaansa, ja sai mozarellasalaatille hyvin sopivaa Arbuzzon Verdicciota.

Iltapäivä katseltiin aurinkoista Turkua. Jokivarresta löytyi mm. turun kahvipaahtimon kahveja myyvä kahvila Smörin ja Tintån puolivälistä. Mukaan tarttui jotain kotiinkin vietäväksi, tästä lisää kenties myöhemmin.

Illalla suunnattiin sitten kauan odotellulle illalliselle Smöriin. Olimme jo etukäteen ilmoittaneet syövämme 5 ruuan maistelumenun, joten listan lukemiseen ei kulunut aikaa. Smör sijaitsee vanhan talon kellarikerroksessa. Ravintolasali on yhtenäinen, mutta tilaa jakavat mukavasti pylväät ja holvatut kaaret.

Aluksi ravintola oli lähes tyhjä, mutta alkoi täyttyä varsin pian ensimmäisiä keittiön tervehdyksiä (kukkakaalikeitto shottilasissa) maistellessamme. 
Alkuruuaksi saimme tomaattihilloketta ja mozarellajäätelöä. Suolainen jäätelö oli mielenkiintoinen yhdistelmä makeahkoon tomaattihillokkeeseen, toimi mainiosti.

Seuraavana tarjottiin jokirapumoussea ja tillijäätelöä. Tanniini tykkäsi, Kuplalla tilli tökki jäätelössä ilmeisesti yleisestä tilli-antipatiasta johtuen.

Väliin tuli vielä etikkakanttarelleista pääosin koostuva annos, jonka kanssa tarjottiin viinivä oloroso-sherry. Tämä oli ehdottomasti mielenkiintoisin viini-ruokayhdistelmä, jota kokeiltaneen jatkossa kotonakin.

Pääruuaksi saatiin myös hyvät annokset, kuplalle nautaa kandella tavalla ja Tanninile Ahvenfileiset Fich and chipsit kurkkurisoton kera. Herkkua.

Jälkiruuaksi kotitekoista marjajäätelöä. mahtava ja näyttävä päätös aterialle.

Tällaista turussa. Toivottavasti myös tamperelle saadaan lisää pieniä kunnianhimoisia ravintoloita, joita turkuun näyttää nousseen kuin sieniä sateella. We’ll wait.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti