Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Maquina & Tabla Páramos de Nicasia


Maquina & Tabla on melko tuore viiniprojekti Espanjasta. Pariskunta Oriolin ja Susanan luotsaama projekti vuokraa vanhoja omaleimaisia viinitarhoja useilta alueilta. Oriol on itseoppunut viinintekijä, joka on työskennellyt nimekkäillä viinitaloilla ympäri Espanjaa, mm Prioratin legendaarilla Clos Mogadorilla.  Susana on taiteilija, joka on toiminut aiemmin mainosmaailmassa.

Maquina & Tablalla on viinitarhoja vuokrattuna useilta DO-alueilta Castilia y Leonissa: Bierzosta, Torosta ja Credosin (vielä tunnustamattomalta) Garnacha-alueelta. Kaikki vuoratarhat ovat vanhoja köynnöksiä, osa näistä varttamattomia kuten Toron Páramos-tarhat.

Talon Abuela-sarjan viinit tulevat naisten omistamilta viinitarhoilta, tästä nimi "Isoäiti". Näitä viinejä tulee Bierzosta (Laderas del Sil), Gredosista (Terrazzas de Serapia) ja Torosta (Páramos del Nicasia). Toron tarha sijaitsee kuivalla tasangolla (Páramos), ja sen omistaa Nicasia-niminen vanha rouva. Köynnökset ovat varttamattomia ja niitä viljellään biodynaamisesti.

Viini on lasissa tumman purppurainen ja melko syvä. Tuoksussa on luumua, karhunvatukkaa ja hyvin kypsää vadelmaa yhdessä maanläheisyyden kanssa. Marjaisuus tuo mieleen Beaujolais'n. Tuooksusta löytyy myös orvokkista kukkaisuutta. Puhdas marjaisuus lienee seurausta hyvin kylmässä hitaasti tapahtuvasta käymisestä. Taustalla tuntuu vaniljaista mausteisuutta ja hentoa tammea vuoden tynnyröinnin jäljiltä. Viinissä on reippaat hapot ja hyvä konsentraatio. Tanniinit ovat pehmeät mutta jykevähköt. Viini on erittäin hyvässä tasapainossa ja toimii kokonaisuudessaan loistavasti: Nuori, marjaisa viini jossa on lämpimän vuoden Bojoa muistuttava marjaisuus yhdessä mukavan hillityn tammisuuden kanssa.

Heikki innostui tästä niin, että päätyi tilaamaan tuottajan muitakin edellä nimettyjä tuotteita Decantalosta, joten lisää näistä odotettavissa!  Tätä kyseistä viiniä tuo maahan Tampereen viinitukku, joten joistakin ravintoloista tätä saattaa löytyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti