Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 24. lokakuuta 2016

Kaleva Brewing Bitter

Nyt on pakko uskaltautua oluiden arvioinnin outoon maailmaan. Tampereella on käynnissä varsinainen pienpanimobuumi, joka alkoi jo vuosikymmeniä sitten Plevnasta, sai vauhtia Pyynikin käsityöläispanimosta ja kiihtyi huippuunsa Nordic Breweryn ja Kaleva Brewingin myötä. Koska Kaleva Brewingin tilat sijaitsevat takapihallamme, on pakko uskaltautua tälle kaltevalle pinnalle.

Kaleva Brewingin bitter on meripihkanvärinen, kohtalaisen syvä olut. Sen tuoksusta henkii hieman yrttiin vivahtavaa humalaisuutta, joka aivan etäisesti tuo mieleen suopursun. Tuoksusta löytyy myös aavistus karamellista makeutta. Suutuntuman alku hieman alemainen. Bitterisyys nousee keskimaussa, joka on täyteläinen. Hiilihapokkuutta on juuri sopivasti raikastamaan jälkimakua ja tuomaan vastapainoa katkerudelle. Alkoholisuus ei juuri maistu. Olut on tasapainoinen kokonaisuus.

Sanalla sanoen: Hyvä bisse. Ei tätä tuoppitolkulla kisko, mutta pienen tuopin tai pari upottaa mielellään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti