Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 3. syyskuuta 2016

Loma!

Suomen kesä oli tuttuun tapaan lyhyt ja vähäluminen. Terassilla syödyt illalliset voi laskea puolen käden sormilla, eikä sateettomien päivien laskemiseenkaan varsinaisesti varpaita tarvita. Niinpä kesän jatkoaika tulee enemmän kuin tarpeeseen. Uimarannelle päästiin kerran, ja silloinkin tuuli ajoi kotiin vartin päästä.

Provenceen on lupailtu inan lämpimämpää. Lapsi pääsee rannalle ja koko porukalle riittää lämpimiä iltoja terassilla nautittuihin illallisiin. Välimerellinen keittiö on ollut lähellä sydäntämme aina, joten ruuassakaan tuskin on valittamista (myöskään oliivihullulla lapsellamme).

Ensimmäisen viikon vietämme Bandolin alueella St. Cyr sur merissä, toisen Mentonin sitruunakaupungissa Italian rajalla. Pari viinitilavierailua on varattu Bandolista ja Belletistä (Pibarnon, Tempier, Ch. Bellet), ja isovanhempien mukaantulo Mentoniin mahdollistaa kauan odotetun illallisen Mirazurissa.

Syyskuun kausimenun alkuruuassa oltiin vielä vahvasti suomalaisissa tattimeiningeissä. Pää- ja jälkiruuissa mennään kuitenkin Provencen satokauden mukaan. Saapa nähdä mitä toreilta löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti