Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 13. toukokuuta 2016

Toukokuun kausimenu: Jälkiruuaksi päärynä-orvokkikakkua

                                
Tässä kuussa ilmestyy poikkeuksellisesti jälkiruokaohje ennen pääruokaa, koska toivomme saavamme pääruokaan tuoreita korvasieniä jotka kuitenkin antavat odottaa itseään. Toivon laitamme viikonlopuksi luvattuihin sateisiin! Nyt kuitenkin jälkiruuaksi kevään juhliinkin sopiva päärynäkakku:

Huom!
Kakku vaatii hyytymisaikaa ainakin 5 tuntia.

Kakkupohja:
Tehdään perinteinen kääretorttupohja, johon tulee
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille, levitä tasaiseksi. Paista 180-asteisessa uunissa vajaa 10 min kunnes ruskistuu pinnalta. Kumoa aavistuksen jäähtynyt torttupohja toiselle leivipaperille, jolle on levitetty sokeria.

Täyte
3 päärynää
2 sitruunan kuori ja mehu
5 tähtianista
2 dl valkoviiniä
2 dl sokeria
iso köntti voita
2 prk mascarponea
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
Orvokinkukkia koristeeksi

Paloittele kuoritut päärynät kattilaan, lisää sokeri ja voi. Paahda hetki päärynöitä voissa ja sokerissa. Lisää viini, raastettu sitruunan kuori ja sen mehu sekä tähtianikset. Hauduta ilman kantta, kunnes seos on siirappimaista. Survo haarukalla hedelmänpalat hienoksi, tai jos haluat täysin sileää täytettä niin käytä sauvasekoitinta. Jäähdytä. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Purista liivatteet ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Laita jähmettymään astiassa jääkaappiin.

Kokoa kakku: ota pieni irtopohjavuoka esiin. Levitä täytettä kääretorttupohjalle ja rullaa. Leikkaa tortusta paloja, joiden pituus on pienempi kuin vuuan reunan korkeus. Nostele palat pystyyn vuokaan niin että se täyttyy väljästi. Tilki raot täytteellä ja levitä sitä vielä päälimmäiseksi tasaisesti. Laita tasaantumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Irrota vuuan reunus, levitä vielä täytettä reunoille.

Koristele orvokinkukilla ja suklaalastuilla!

Viiniksi tälle sopii tietenkin loistavan hinta-laatusuhteen omaava La Calieran Moscato d'Asti, jonka päärynäinen maku täydentää hienosti kakun makumaailmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti