Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 5. marraskuuta 2011

Spotify ja viinisuositus


Pinot Noir Alsacen reissulla kuvattuna
Allekirjoittanut ei voi elää ilman musiikkia ja musiikkia kuunnellaan meillä kotona rasittavuuteen asti. Tanniini väittää kovasti, että on tottunut kymmenen vuoden aikana Kuplan pakonomaiseen tarpeeseen kuunnella musiikkia...Kai se on pakko, kun ei ole vaihtoehtoja. Allekirjoittaneella musiikki on keino nauttia elämästä, ja niin kuin hyvä ruoka ja viini niin myös musiikki kuuluu mukavaan illanviettoon. Tällä hetkellä Pullon henkelässä eletään punaviinien aikaa ja musiikki on samalla vaihtunut mollivoittoisemmaksi. Suuressa kuuntelussa tällä hetkellä on Spotify-lista nimeltä Dark days,darker nights. Spotify-lista löytyi http://rosvot.fi/-palvelusta, joka kartoittaa kätevästi mitä musablogeissa puhutaan.

Mun mielestäni musiikkinautintoa on kiva täydentää hyvällä juomalla. Näin syksyn pimetessä olen löytänyt punaviinit taas uudestaan, kun valkoviinit alkavat pikku hiljaa pursuilla korvista. Mollivoittoisen musiikin kanssa suosittelen lämpimästi edellisessä postauksessa testattuja Iberian serkuksia ja lisäksi toimivan yhdistelmän olen löytänyt myös Uuden-Seelannin Pinot Noireista, joista yksi suurimmista suosikeistani on   Vicarage Lanen Pinot Noir 2010, joka tulee Canterbyryn viinialueelta. Viinissä tuoksuu mukavasti nuoren Pinot Noirin tuoksu: punaisia marjoja, kuten karhunvatukkaa, mustikkaa ja mansikkaa. Maku jatkaa tuoksun maailmaa, samoja punaisia marjoja, hieman tanniinia ja keskitäyteläinen ja mausteinen pitkä maku, joka täyttää mukavasti suun. Tästä punaviinistä on mielestäni mukava aloittaa talven punaviinien tutustuminen, kohtuullisen kevyestä viinistä voidaan siirtyä sitten aste asteelta tummempaan makumaailmaan. Vielä, kun hyvän musiikkiin ja viiniin yhdistää hyvän seuran tai hyvän kirjan, voidaan puhua lähes täydellisestä illasta.

-Enjoy the dark-kupla & tanniini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti