Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 21. maaliskuuta 2016

Viiniexpon helmet


Ehdimme pitkästä aikaa laajempien viinikattausten äärelle Helsinkiin, kun piipahdimme Viiniexpossa perjantaina. Maahantuojia oli mukavasti mukana, ja joukosta löytyi todellisia helmiä.


Aloittelimme kierroksen kuohuvilla. Andre Clouetin samppikset vakuuttivat hinta-laatusuhteellaan. Erityisen hyvänä vinkkinä tulevaa äitienpäivää ajatellen pitäisimme tätä Juve y Campsin Rosé-cavaa, joka oli kuiva, elegantti ja pirteä. Makeista kuohuvista mainittakoon Coccin Asti, makean päärynäinen kuohuviini joka sopii hyvin kevään jälkiruuille. La Chouetten täyteläinen ja paahteinen samppis löytyi Viinitien tiskiltä, ja sitä on saatavissa Viinikellari.com:n avajaistarjouksena alle parin kympin pullohinnalla!


Sitten siirryimme valkoisiin, joista ensimmäisiä hittejä oli Friedrich Beckerin semimakea Gewürz Spätlese 2012. Aivan huikean kukkea, ja aromaattinen viini, jonka makeus on sitä luokkaa että sillä torjuu isommankin kasan chiliä. Saman tuottajan Rieslingit olivat myös oivia. Vindirektiltä esiin nousi helmenä juralainen Bénédicte & Stéphane Tissotin Chardonnay, jossa oli samaa lievää oksidaatiota ja pähkinää kuin alueen savagnineissa, mutta vain hillitymmässä muodossa. Oivallinen oli myös viinitien maahantuoman Henrichin Chardonnay, jossa oli sopivasti vanhan tammen tuomaa vaniljaisuutta ja sakkakypsytyksen tuomaa kermaisuutta mitkä yhdessä tekevät viinistä oivallisen parin monille ruuille. Ruokavalkkarina mainittakoon myös tämä Tistin Roero Arneis piemontelaiselta Abbonalta. Täyteläinen, hieman pähkinäinen ruokavinkku!


Tässä vaiheessa siirryimme punaisiin. Vindirektin tiskiltä löytyi 'puolipiilosta' Dard & Ribon punainen rhonelainen, joka oli aivan omassa luokassaan raikkaudessaan. Henrichin koko punaisen repertuaarin maistettuamme vakuuutuimme talon tasaisesta laadusta: kaikki punaiset olivat erittäin tasapainoisia ja herkullisia, raikkaita ruokaviinejä. Maistelimme myös edellä mainitun Abbonan Barolot, joista etenkin Pressenda oli hyvä ruokaviini jo nyt, mutta kestää kellariakin kymmenisen vuotta.

Viiniexposta jäi hyvä fiilis, maahantuojien valikoimista löytyy reilusti kiinnostavia tuotteita joita Viinikellari.com tuntuu kohtalaisen kattavasti tuovan tavallisen kuluttajankin saataville. Ainoa miinus edellä mainitussa verkkokaupassa on se, että viinejä pitää pääsääntöisesti tilata 6 pullon laatikko kutakin -hieman liikaa, jos tilaa vain itselleen. Onneksi osasta on koottu maistelulaatikoita, jossa on samaa viiniä kaksi tai kolme pulloa kutakin. Tervetullut lisä viinitarjontaan joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti