Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 29. syyskuuta 2014

Jamek Jochinger Berg Riesling Federspiel 2013

Nelisen viikkoa takaperin tuli kerrankin vierailtua Alkossa, ja mukaan tarttui Riesling-puteli Itävallasta kohtuulliseen hintaan (14.88€). Pullo valikoitui testattavaksi puhtaasti sillä periaatteella, että Itävallan valkkarit eivät ole juuri pettäneet. Eikä kyllä pettänyt tälläkään kertaa, taattua Wachaun laatua lasissa.

Väriltään viini oli vaalean vihertävän läpikuultava.  Tuoksussa tulee ensimmäisenä vastaan sitrushedelmän tuoksu; aavistus sitruunan kuorta ja limen mehua yhdistettynä. Myös greippiä ja hunajamelonia olen aistivani tuoksusta. Hennosta tuoksusta erottuu myös aavistus mineraalisuutta ja yrttisyyttä.

Maku on kuiva ja erittäin hapokas. Suussa suorastaan narskuu: hapot yhdistettynä sitruunankuoreen, limen mehuun ja greippiin. Jälkimaussa nousee esiin greippisyyttä, ja mineraalisuus ilmenee kivisyytenä. Rutikuiva, todella nautittava alle 15 euron riesling Alkosta. Hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan.

Toimii pelkästään siemailupullona, mutta pelittää aivan varmasti myös äyriäisten ja raskaampien kalojen kanssa. Erittäin kuivan rieslingin ystäville nappivalinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti