Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 9. syyskuuta 2014

Pettymystrilogia

Viime viikolla onnistuimme avaamaan kolme pettymyspulloa peräjälkeen, mikä alkaa olla jo huonoa tuuria. Yksikään ei ollut sinänsä viallinen, mutta kaikki olivat jollakin tavalla pettymyksiä.

Ensimmäinen näistä oli Domaine Bergeronin Julienas 2013. Väriltään nuoren purppurainen, tuoksultan karkkisen mansikkainen, vaniljainen ja maanläheisen paahteinen. Noveau-banaania aavistus taustalla, eikä tämä oikein istu yhteen tuon paahteisuuden kanssa. Maku on hieman tuoksua parempi, mausteisuutta nousee yllättävän reippaasti esiin. Jälkimaku on pitkä, mutta ei kuitenkaan kovin miellyttävä. Pettymys.

Sitten Bogegas Egon Talento 2012, Syrah-Monastrell-sekoitus Jumillasta. Hyvin tumman purppurainen, erittäin syvä väri. Tuoksussa on vadelmavenettä, pippuria ja yrttisyyttä. Lisänä Etelä-Afrikka-tyyppistä asfalttityömaan paahteisuutta, mikä ei ollut kivaa. Maku mineraalinen, mausteinen. Todella tiukat tanniinit. Paahteinen jötkäle.

Viimeisenä näistä kolmestas paras, Sandronen Barbera d'Alba 2009. Väri läpinäkymätön, lähes mustan purppurainen. Tuoksussa punaisia marjoja, suklaakirsikkaa, melko runsas tammiaromi leivontamausteineen. Maku on mausteinen, hedelmää on tuoksun lupausta vähemmän. Hyvin hapokas ja äärettömän tanniininen. Voimaa löytyy vaikka muille jakaa, tämä oli barberaksi mielestämme turhan 'iso' viini, hieman uuden maailman tyyliin. Jälkimaussa on karvautta, joka ei ole täysin miellyttävä. Tämän puolustukseksi täytyy tosin sanoa, että viini parani päivän aukiololla reippaasti: Marjaisuus nousi paremmin esiin, ja rakenteesta hioutuivat pahimmat kulmat.

Tällaisia tällä kerralla. Onneksi näiden jälkeen avattu Chambollet-Musigny 1994 oli toimivaa tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti