Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 17. heinäkuuta 2014

Tervetullut lisä Tampereen ravintolakenttään: Pikkubistro Kattila

Nyt heinäkuun alussa avattiin Tampereen keskustan uusin ravintola, Pikkubistro Kattila Hallituskadulle. Ravintolasta on puhuttu jo pitkään, ja kovasti olemme sitä odottaneet. Nyt pääsimme viimein maistamaan ravintolan lounaan, joka oli ehdottoman positiivinen kokemus.

Ravintolan osakkaina ovat Mikko Reinikka, Silvia Castaño, Kauko Leppänen ja Anu Meuronen. Ravintolan kantavana ideana on luomu ja lähiruoka, mikä onkin luontevaa Tila kaupungissa-luomukaupan naapurissa. Ravintolaan tulee paljon tuotteita myös suoraan lähiseudun tuottajilta, muun muassa lihaa Pajuniemen tilalta.

Ravintolatila on valoisa. Ovesta tullaan suoraan tiskille, johon saimme jättää lounastilauksemme. Lounasvaihtoehtoina on päivittäin kasvis- kala- ja liharuoka. Lounasannoksilla on kaikilla sama 10 euron edullinen hinta. Pöydät on ravintolassa sijoitettu ikkunoiden ja puoliavoimen keittiön väliin, ja tunnelma onkin varsin intiimi; Vähän kuin olisimme syömässä jonkun kotona. Myös 9 kuukauden ikäinen tättähäärämme arvosti avointa ja ilmeisen kiinnostavaa näkymää keittiöön. Sisustuksessa on muutenkin yhdistelty onnistuneesti perinteistä ja modernia. Upeat massiivilankkuiset pöydät, moderni  ikkunaseinä ja kiiltävä keittiön puoli pelaavat hyvin yhteen.

Alkuun saimme lounaaseen kuuluvat salaatit: Simppelisti aivan tuoreita salaatinlehtiä hyvän oliiviöljyn, balsamicon ja leivän kanssa. Kaunis, pieni ja ruokahalun herättävä aloitus.

Varsinaisena ruokana söimme molemmat lohta, joka tarjoiltiin paistettujen juuresten ja voikastikkeen kera. Annos oli koottu kauniisti, ja maut olivat juureksissa ja kastikkeessa täysin kohdallaan. Lohimedaljongin puolikas oli sen sijaan paistettu aavistuksen liian kuivaksi. Voisen, herkullisen kastikkeen kanssa tuo ei kuitenkaan turmellut annosta.

Palvelu oli ystävällistä ja miellyttävää huolimatta siitä, että lapsukaisemme selvitti asioitaan ajoittain hyvin kuuluvasti ja heitteli lattian täyteen leivänpalasia. (Jos joku ravintolan henkilökunnasta lukee tätä, niin pahoittelumme...)

Viininä maistoin ruuan kanssa lasillisen suositeltua Vogtin rieslingiä Alsacesta. Alsacelaiseksi melko kevyt ja sitruunainen riesling, jossa huomattava mineraalisuus. Täysin kuiva ja sitruunainen viini toimi lohen kanssa hienosti.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ravintola aivan Tampereen keskustorin kupeessa. Intiimi ja tervetulleeksi toivottava miljöö. Ruoka oli mauiltaan loistavaa ja tuoretta, palvelu asiantuntevaa ja ystävällistä. Annokset lounaalla oli mitoitettu istumatyöläisen kulutuksen mukaan, eli aamuisen tennispelin jälkeen hieman naftisti. Toisaalta tätä voi pitää suurena plussana, ravintolassa voi hyvin lounastaa päivittäinkin keräämättä suurempaa vararengasta.

Kokeilemisen arvoinen lounas. Me aiomme takuulla palata illallisaikaan. Ja ilman lasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti