Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kesätauko!

Blogissa on ollut hiljaista, koska kesän viimein tultua siirsimme residenssimme 15 kilometriä pohjoiseen kesämökillemme Tampereen Sorilaan. Paikka on maaseudulla kaupungissa, kätevän tunnin pyörämatkan päässä ja kaupungin bussilinjan päättärillä. Blogi emme kuitenkaan jaksaneet päivitellä ennenkö nyt kaupunkiin palattua.

Tähän voisimme heitellä hieman kesäisiä reseptejä, joita on toteutettu osin oman puutarhan annista. Kylmä kesäkuu tosin on viivyttänyt Heikin rakkaan kasvimaan starttia, mutta sipulia, valkosipulinvartta, salaatteja, persiljaa ynnä muuta puskee kuitenkin kotitarpeiksi. Ja kun tuttu kalastaja myi vielä 6 kiloa kuhaa sopuhintaan juuri ennen mökille lähtöä, niin herkuttelu oli taattua!

Savukuhaa ja avokadosalsaa

Resepti oli simppeli:
pari avokadoa
puolikas chili
1 sipuli
1 valkosipulin varsi
musta- ja valkopippuria
suolaa
1 limetin mehu
(sokeria, jos tykkää)

Kaikki muu paitsi avokado hienonnetaan pieneksi ja sotketaan sekaisin, avokadot hieman suurempina paloina varovaisesti joukkoon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua tuoreen savukalan lisukkeena. (Jos haluat salsaan aasialaisen twistin, lisää vain raastettua inkivääriä joukkoon. Myös tämä versio toimii kalalle, paremmin varmaan kuitenkin lohelle kuin kuhalle.)

Tämän ruuan viiniksi voisin suositella vaikkapa alkon uutuutta, Copatintonkin facebookissa kehumaa José Parienten Verdejoa Ruedasta. Tämä suositus on kyllä hieman sokko, sillä kyseistä viiniä emme itse ole maistaneet. Jos tämä alkon versio kuitenkaan muistuttaa lähellekään maistamiamme Ruedan Verdejoita, niin toiminee hienosti: Vihreää raikkautta, vaaleita hedelmiä ja mausteisuutta sekä chiliselle salsalle riittävä täyteläisyys.

Kyytipojaksi näille vielä helteisen kesäpäivän ilta, kaunis auringonlasku ja hyvää seuraa niin takuulla rokkaa!

(Meinasin laittaa kesäisen mökkikuvan siitä, miten lapsella voi olla hauskaa puhallettavassa uima-altaassa. Koska google todennäköisesti kuitenkin poistaa kuvan lapsipornona, niin jätettäköön väliin.)

-heikki-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti