Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 23. marraskuuta 2013

Boedecker Cellars Oregon pinot noir 2011

Kuva:Alko
Alkon lippulaivasta haettiin viiniä viime perjantai-illaksi, ja valintaperusteena oli tällä kerralla hauskasti kierrekorkillisuus. Olimme siis tällä reissulla korkkiruuvittomia, ja sitä paitsi loppupullo piti saada seuraavana päivänä kotiin Tampereelle.

Valinta osui lopulta tähän Willamette Valleyn viileässä kasvaneeseen pinot noiriin, aivan täysin summamutikassa. Viini osoittautui varsin mukavaksi: Melko runsaan hedelmäinen tuoksu, jossa toisaalta reipas mausteisuus mukana. Tammea oli selkeästi enemmän kuin eurooppalaisessa pinotissa.  Suussa keskitäyteläinen, kypsän marjainen ja maanläheinen. Puhtaaksi pinotiksi tämä oli melko täyteläinen, mikä saa hieman epäilemään 75% säännön hyödyntämistä... Viini ei kuitenkaan ollut missään nimessä huono, vaan hyvä raikas happo tasapainoinotti melko täyteläistä suutuntumaa kivasti. Maanläheisyys toi mieleen Uusi-seelantilaisen Central Otagonin pinotit. Tammea tässä oli melko reippaasti, ja se korostui etenkin jälkimaussa.

Hyvä viini, mutta alko parin kympin hintaan ei välttämättä täyttä vastinetta rahoille. NZ-pinoteista löytyy mielestäni tähän hintaan parempia ja edullisemmin yhtä hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti