Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 22. lokakuuta 2013

Blossa-glögit vertailussa

Syksyn tuloa ei voi estää. Meillä varma merkki syksyn ja ehkä myös joulun tulosta on Blossa-kauden korkkaaminen. Tänä vuonna kävi vahinkossa niin, että viime vuoden blossan kausimakua jäi yksi pullo juomatta. Joten, kun korkkasimme glögikauden viime viikonloppuna pystyimme vertailemaan kolmea Blossa: perinteistä blossaa ja kausimauista  2012 ja 2013. Ilmeinen vertikaali, siis! Vuoden 2012 kausimaun arvion löydät tästä postauksesta.

Perinteistä blossaa meillä juodaan aina Heikin vanhempien luona jouluna, ja me molemmat olemme sitä mieltä, että perinteinen versio ei petä koskaan. Kyseessä on klassinen glögi, joka toimii meillä aina standardina, johon muita glögejä verrataan. Omassa glögiversiossa pyritään aina blossan mausteisiin, mutta vähemmällä makeudella. Tänäkin vuonna täytyy laittaa perinteinen lahjaglögi pian tulille, jotta kavereille voi antaa putelin joululahjaksi.

Viime vuoden kausimaun vaikutteet olivat vahvasti Japanin suunnalla ja maussa saattoi maistaa eniten sitruksista yuzu-hedelmää yhdistettynä inkivääriin. Kausimaku 2012 oli mielestämme kivaa vaihtelua, mutta ei sitten lopulta saavuttanut meillä suurta suosiota. Muutama lasillinen tuli 2012 makua juotua, mutta siihen se sitten jäi. Eikä vuoden ''kypsyttäminen'' makua juuri pelasta tai muuta. Ei siis mikään meidän suurin suosikki.

Tämän vuoden kausimaun kohdalla vaikutteita on haettu Taalainmaalta. Pullossa on todella kauniit värit ja etiketti houkuttelee jo ostamaan pullon. Tänä vuonna poikkeuksellista on, että Blossa ei paljasta juoman sisältöä etukäteen vaan kaikki saavat arvailla sisältöä.

Tämänvuotinen blossa on väriltään hennon punertava. Tuoksu on perinteisen glögimäinen: päälimmäisenä tuntuu meidän mielestä neilikka ja pomeranssi. Maku on kohtalaisen raikas, ja jokin hapokas marja tuntuisi makua ryhdittävän. Tämä Blossa on myös selvästi aiempia kausimakuja sekä myös perusblossaa 'kuivempi'. Alkon sivujen mukaan sokeria on Blossa2013:ssa 130 g/l, kun standardissa on 200 g/l.

Me pidämme tästä kovasti, jopa enemmän kuin tuosta perinteisestä. Tämä on niin hyvää, että hetken jo harkitsimme oman glögin uuttamisen jättämistä väliin. Mutta ei, perinteistä on pidettävä kiinni.

Ja ne mausteet; meidän arvauksemme ovat Neilikka, Pomeranssi ja Puolukka. Saa nähdä, Lucian päivänä se selviää!

-Katri ja Heikki-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti