Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 30. elokuuta 2013

Uusi hakukone alkon viineille !

Emme ainakaan viiniwebin keskustelun perusteella ole ainoita viiniharrastajia, jotka kokevat alkon uuden hakukoneen olevan suoraan perkeleestä. Tämän jälkeen ei todellakaan enää jää epäilystä siitä, että Suomi on todellakin pudonnut kauas tietotekniikan kärkimaista. Toisaalta, saattaahan olla että kyseessä on tietoinen teko, jolla pyritään tekemään alkon kanssa asiointi mahdollisimman hankalaksi.

Oli tausta mikä hyvänsä, tosiasia on että alkon uusi hakukone on täysin käyttökelvoton. Joudun työssäni tekemään varsin paljon tiedonhakua, enkä ole 90-luvun kirjastojen hakujärjestelmien jälkeen törmännyt yhteenkään alkon hakukonetta hankalampaan. Siis täysin tuhoontuomittu kyhäelmä.

Toimii Iphonella !
Pelastus on kuitenkin saapunut. Tuttu kaveri on jo muutaman vuoden pitänyt yllä viinikartta-sivustoa. Itse en ole tästä toistaiseksi suuresti innostunut, sillä karttaosio sekoittaa tällaisen putkiaivon pakan täysin. Nyt sivustosta on kuitenkin ilmestynyt päivitetty mobiiliversio, joka toimii loistavasti! Samalla haulla pääsee käsiksi alkon tuotetietoihin, suomalaisessa mediassa ilmestyneisiin arvioihin eri viineistä sekä (vielä harvoihin) vertaisarvioihin. Tämä on alkun uuteen hakuun verrattuna suorastaan huikean helppo. Suosittelen Taskumattia (tasku)lämpimästi kaikille, kokeilkaa ainakin !

Ja Alkolle suosittelisimme pikaista parantamista. Tällä hetkellä ei voi kuin sääliä. Mr viinikartta on värkännyt kartan ja taskumatin omalla ajallaan harrastuksena peruspäivätyönsä ohessa, ja onnistunut tuhannesti paremmin kuin rakas monopolimme.

1 kommentti:

  1. Kiitos vuolaista kehuista. Mukana kehittämässä on ollut pari muutakin kaveria, joilta olen saanut arvokkaita vinkkejä ja apua. Kunhan Viinikartan mobiilista saadaan vielä muutamat bugit pois ja hienosäädettyä käyttöliittymää sekä lisättyä hakuun uusia luokiteltuja hakuja, uskon, että se monipuolisuudessaan toimii vaihtoehtona Alkolle. Hyvän haun lisäksi sisältö on kuitenkin se tärkein juttu, johon on helppo panostaa, kun haku ja alusta on uskottavassa kunnossa.

    VastaaPoista