Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 21. heinäkuuta 2011

Pullon henki lähtee seikkailemaan Alsacen viinireitille

Pullon hengen jäsenten tarkoitus on tutustua Alsacen viinireitin viinikyliin ja tarhoihin syyskuun puolivälissä.
Reissulla on tarkoitus kulkea lentäen strasbourgiin, josta matka jatkuu bussilla Obernaihin. Obernaista eteenpäin tarkoitus on kulkea reitti kävellen viinitietä ja Gr5-vaellusreittiä pitkin. Pullon hengen pitäjät ovat aikaisemmin kartoittaneet vaelluskokemusta Italian Como-järveltä ja Skotlannin Speysidewaylta, joten uskallamme vihdoin toteuttaa unelmamme ja tutustua viinitiloihin vaeltaen. Tällä tavalla myös ratkaisemme helposti ongelman kuskista, jos jalat ei enää kanna niin aina voi soittaa taksin.

Vaellusreitiksi olemme alustavasti suunnitelleet oheista reittiä. Obernai-Moint Sainte odile-Andlau-Dieffenthal-Ribeauville-Turckheim-Colmar. Kupla kyseleekin nyt vinkkejä lukijoilta Alsacen alueelle. Mitä viinitarhoja- ja tiloja suosittelette, mihin ravintolaan olette ihastuneet, missä kannattaa yöpyä ja mitä muuta Alsacessa kannattaa tehdä kuin juoda viiniä ja rentoutua?

Blogiin on tulossa loppuviikon aikana myös päivitystä viiniklubin 1-vuotisjuhlista, jossa Kupla hikoili keittiössä velipojan kanssa ja Tanniini vastasi hovimestarin roolista.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta tuo teidä matka. Itse olen vannoutunut viinitilapyöräilijä, mutta tuo vaellus kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Odotan innolla matkapäivityksiä sitten syksymmällä!

    VastaaPoista
  2. Meille vaeltaminen oli helpompi vaihtoehto tällä kertaa, kun Tanniini viettää viikon ennen Alsacen reissua Chablsin ja Juran alueilla kävellen. Ehkä ensi kerralla pääsemme jo pyörällä liikkeelle:) Joo matkaraporttia on tulossa varmaan kyllästymiseen asti syksymmällä.

    VastaaPoista