Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 21. helmikuuta 2011

Alkon ostosuunnitelma 2011

Törmäsin winesensen viinisuomi-blogissa mielenkiintoiseen analyysiin alkon ensivuoden ostosuunnitelmasta. Yksityiskohtaisen tekstin silmäily jäi pintapuoliseksi, mutta mielenkiintoisia viinejä näytti olevan tulossa.

Selvästi valikoima laajenee Italiassa, josta saadaan Valtellinan alueen viini, Fiano-rypäleestä tehty valkoviini ja rosso Conero Marchesta.

Espanjasta saadaan uusi Rias Baixas - valkoviini, jolle on annettu aiempaa korkeampi kynnyshinta. Myös uusi Ribera del Dueron tempranillo on tulossa, mutta ei näemmä edelleenkään punaviiniä nousussa olevasta Terra altasta.

Argentiinasta on haussa korkeiden alueiden tarhoilta mendozasta punaviini.

Uudesta Seelannista näytti olevan tulossa myös useita mielenkiintoisia uutuuksia, mm kuohuva SB ja useita Pinot noireja.

Euroopasta vielä unkarilainen Grüner veltliner saattaisi olla mielenkiintoine, mutta alko on painanut tavoitehinnan melko alas ja laatu jäänee kyseenalaiseksi.

Sama matala tavoitehinta tuntuu koskevan luomuviinejä kautta linjan. Niitä haetaan etenkin italiasta, portugalista ja argentiinasta. Luomuviineissä pätenee kuitenkin sama kuin sääntö kuin muissakin viineissä: pienempi sato tarkoittaa parempaa laatua mutta myös korkeampaa hintaa.

Mutta ken haluaa tutustua tarkemmin ensi vuoden uutuuksiin voi perehtyä asiaan tarkemmin http://www.winesense.fi/viinisuomi/ - osoitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti